Jadon Sancho je odjednom nestao: Počelo je onog dana kada je za profilnu stavio crnu pozadinu

Englez ima ozbiljne probleme?

Jadon Sancho je odjednom nestao: Počelo je onog dana kada je za profilnu stavio crnu pozadinu

Edmir Škorić

U ljeto 2021. Manchester United je Borussiji Dortmund platio 85 miliona eura za Jadona Sancha. 22-godišnji krilni napadač stalno je dobivao minutažu od raznih trenera, ali nikada nije dosegao razinu koju je pokazao u Njemačkoj.

Od dolaska u Manchester United Sancho ima osam golova i četiri asistencije u 52 utakmice u svim natjecanjima (3389 minuta). Naravno, takvim učinkom veznjak je propustio Svjetsko prvenstvo 2022. i sada se, čini se, neće pojaviti na terenu u sljedećim utakmicama.

Veznjak je 19. novembra ove godine obrisao sve objave na jednoj od društvenih mreža uz citat: Porodica je korijen svega što radim".

Zatim je na profilnu sliku stavio crnu pozadinu. Takvi postupci su odmah natjerali javnost da se zapita šta se događa. Novinar Manchester Evening Newsa Richard Fay objasnio je kako krilni napadač želi uzeti pauzu od društvenih medija i usredotočiti se na poboljšanje svoje igre kako bi pomogao Manchester Unitedu u drugom dijelu aktuelne sezone.

Prije Svjetskog prvenstva Sancho je bio meta velikog broja kritika. Bivši napadač Manchester Uniteda Paul Parker nazvao je Jadonov transfer u Manchester najgorim u povijesti kluba. A navijači su se našalili da će Englez ići na SP 2022. kao stjuard.

Kad su njegovi saigrači igrali prve utakmice na Svjetskom prvenstvu 2022., krilni napadač trenirao je u Nizozemskoj u amaterskom klubu OUK Rosmalen. Ondje je Sancho vježbao pod vodstvom kondicijskog trenera, što mu je savjetovao glavni trener Manchestera Erik ten Hag. Začudo, bivši stručnjak Ajaxa nije vodio Engleza na prijateljske utakmice u Španiji, zbog čega je Unitedova press služba morala objaviti zasebnu vijest o ovoj situaciji.

Oglasi

"Sancho nastavlja svoj individualni program treninga kao dio procesa povratka na vrhunsku razinu", stoji u saopćenju slavnog kluba.

Navijači Uniteda bili su posramljeni odlukom Ten Haga, ali ga nisu oštro kritikovali. Prema Manchester Evening Newsu, Sanchov je plan bio pridružiti se ekipi u Carringtonu nakon što se vrate iz Španije. Ali to se nije dogodilo. "Želimo Sancha vratiti što prije. Nije dovoljno zdrav da bude u kampu za trening", objasnio je tu odluku Ten Hag.

“Jadon nije u pravoj formi i stanju. Imao sam nekoliko razgovora s njim, sada Sancho trenira po individualnom programu. Cilj je da se što prije vrati u generalku, ali ne mogu reći kada će se to dogoditi. Važna je kombinacija fizičkog i psihičkog stanja. Pokušavamo to riješiti".

Jučer je sve postalo jasno. Jadon Sancho je propustio utakmicu Liga kupa protiv Burnleya i neće se vratiti za nastavak Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Malo je vjerojatno da će se Jadon vratiti igrati protiv Nottingham Foresta 27. decembra", rekao je menadžer Manchester Uniteda. Istodobno, informacije insajdera Fabrizia Romana dodaju dašak optimizma - Erik ten Hag ne sumnja u Sanchovu budućnost, u njemu vidi veliki potencijal, zbog čega se toliko trudi da ga ponovo pokrene.

Sancho je još u oktobru zadnji put igrao za United u utakmici protiv Chelseaja i pitanje je ima li skorijeg povratka za 22-godišnjeg nogometaša, koji očito pati od nečega, a nije vezano samo za nogomet.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi