Traže više novca: Borussia odbila ogromnu ponudu Uniteda za Sancha
Foto - EPA

Crveni đavoli ponudili 78 miliona eura

Traže više novca: Borussia odbila ogromnu ponudu Uniteda za Sancha

M. Šljivak

Engleski fudbaler Jadon Sancho vjerovatno će napustiti Borussiju iz Dortmunda u ljetnom prijelaznom roku.

Ovaj 21-godišnji fudbaler odavno se povezuje sa prelaskom u Manchester United, a Crveni đavoli su uputili zvaničnu ponudu za reprezentativca Engleske.

Tim sa Old Trafforda ponudio je 78 miliona eura za Sancha, ali je Borussia ovu ponudu odbila i traže više novca.

Za usluge sjajnog ofanzivca ekipa iz Dortmunda traži kupuno 95 miliona eura i da im se taj novac isplati u kraćem periodu nego što je United tražio da isplaćuje novac u ratama u narednih pet godina.

Međutim, očekuje se da će dogovor između Borussije iz Manchester Uniteda biti postignut veoma brzo i Sancha ćemo po svemu sudeći gledati na Old Traffordu od naredne sezone.

Oglasi

Mladi fudbaler se ne zamara previše transferom.

"Ne zamaram se špekulacijama. Samo sam fokusiran na svoje igre i na ekipu. To je najvažnije, a ostalo nije bitno za igru", rekao je Sancho danas, ali je istakao da mu se Dortmund itekako dopada.

"Dortmund je miran grad. Lako je otići na trening i vratiti se kući. Navijači uživaju u fudbalu i to je veoma dobro. Jedino mi smeta što sam odvojen od porodice, ali to je dio života", rekao je Sancho za BBC.

Sancho je član Borussije iz Dortmunda postao 2017. godine, a u klub je stigao za osam miliona funti iz omladinske selekcije Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njegovo dovođenje ispostavilo se kao pravi potez jer je Englez zablistao u Dortmundu. Sancho je u protekle četiri godine nastupio u 137 utakmica i postigao je 50 golova za BvB.

Njemu Manchester United nudi ugovor od 13 miliona funti godišnje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Joj sljivak sljivak. Ogrmonu a dali pisljivih 78. Covjek po transfer marktu vrijedi 100
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi