Jagielloniji derbi protiv Lecha, Slask siguran

Ekstraklasa Poljske

Jagielloniji derbi protiv Lecha, Slask siguran

Posljednji susret 14. Kola Ekstraklase Poljske između Jagiellonije i Lecha iz Poznana pripao je domaćem timu rezultatom 2:0.

Jagiellonija je vodila od 22. minuta pogotkom Quintane. Lech se nakon toga pokušao vratiti u život, ali bezuspješno pa je u finišu uslijedila kazna i konačnih 2:0, strijelac je bio Plizga. Jasmin Burić nije konkurisao za večerašnju utakmicu u timu Lecha.

U drugom susretu igranom danas Slask Wroclaw na domaćem je terenu deklasirao fenjeraša Podbeskidzie rezultatom 4:0. Gosti su odolijevali napadima Slaska i mrežu tokom prvog poluvremena uspjeli sačuvati, ali je naplata za propušteno uslijedila u nastavku.

Vodstvo je nakon deset minuta igre donio Plaku, a goleadu su nastavili Paixao, i dva puta Patejuk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.