Jagodić: Treći smo i nismo zadovoljni, a imamo pravo biti optimisti pred duel sa Slobodom

Jagodić: Treći smo i nismo zadovoljni, a imamo pravo biti optimisti pred duel sa Slobodom

A. Beganović

U okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju će u Tuzli snage odmejriti domaća Sloboda i Borac iz Banja Luke.

Borac u Tuzlu stiže na krilima pobjede protiv Mladosti, ali i sa negativnom tradicijom s obzirom da na Tušnju nije slavio još od 2012. godine.

Svjestan je i strateg banjolučke ekipe, Vlado Jagodić, da je pred njim i njegovim izabranicima težak meč, no vjeruje u uspjeh.

"Gostujuće utakmice donose prevagu u prvenstvu. Nakon poraza u Bijeljini imamo po jednu gostujuću pobjedu u prvenstvu i Kupu i duel sa Slobodom nam je prilika da produžimo taj niz. Igraju se zaostale utakmice pa tabela dobija stvarno stanje. Mi smo trenutno na trećoj poziciji i nismo zadovoljni", istakao je Jagodić.

"Ne zanima me ta negativna tradicija. Imamo kvalitet, forma nam je u usponu, sve više je raspoloženih igrača i imamo pravo biti optimisti. Biće teška utakmica, onoliko koliko mi to dozvolimo. Sloboda je u Bijeljini osvojenim bodom pokazala da može igrati dosta dobro. Cijenimo ih, znamo da su opasni po bokovima, ali imamo tu odgovor. Dobro se poznajemo i uz sav respekt prema protivniku, nadamo se dobrom rezultatu. Imamo priliku za treću pobjedu u nizu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobra stvar za Borac i Jagodića je oporavak Stojana Vranješa.

"Drago mi je što se roster širi. Vranješ se vraća, na raspolaganju je za cijelu utakmicu, no vidjet ćemo da li može izdržati 90 minuta. Nama je izuzetno važno igrački i spihološki što se vraća kapiten", zaključio je Jagodić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Da je pošteno prvenstvo kad vi igrate bili bi vi 8 a ti ne bi bio trener
8 4
Kao da vidim rezultat vec sada a to je: Sloboda - Borac (0 : 2), 100% pobijedjuje Borac.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi