Jagodić: Cilj je bio da sezonu otvorimo pobjedom

Trener Jedinstva zadovoljan

Jagodić: Cilj je bio da sezonu otvorimo pobjedom

S. Mlaćo

Trener Jedinstva Vlado Jagodić imao je svakako razloga za zadovoljstvo nakon pobjede njegovog tima na otvaranju prvenstva. Jedinstvo je, podsjećamo, slavilo jučer protiv Bosne iz Visokog s minimalnih 1:0.

"Nama je bio cilj da sezonu otvorimo pobjedom, u čemu smo na kraju i uspjeli. Svjestan sam da utakmica bila spektakularna, ali to nije bilo realno ni očekivaati, jer Bosna predvođena iskusnim trenerom Ištukom je promijenila način igre kako bi nam parirala na način koji nama najmanje odgovara, odnosno s petoricom igrača u odbrani. Bili su dobro upoznati s nama, ali svejedno moram pohvaliti svoje igrače, igrali su strpljivo i na kraju su dali gol kad je bilo najbolje. Pokušavali smo u nastavku i da udvostručimo prednost, imali smo svoje šanse kao i gosti, međutim 1:0 je na kraju najrealniji rezultat. U tome sam se složio i sa trenerom Bosne".

Zahvalio se i publici.

"Tribine su bile prilično ispunjene, što me mnogo raduje i ovom prilikom se zahvaljujem svim navijačima na dolasku. Vjerujem da kući otišli zadovoljni".

Za sastav Jedinstva jučer nisu konkurisali Miloš Galin i Meshack Addy.

"Što se tiče Addyja, mi smo tek u prošloj sedmici odlučili da je on igrač s kojim ćemo potpisati ugovor. On ima kvalitet, to je neosporno, ali trenutno još nije potpuno spreman. Vjerujem da će za neku od narednih utakmica biti u konkurenciji. Galin, s druge strane, nije dobio na vrijeme certifikat, no za sljedeću utakmicu će imati pravo nastupa. To je dobra informacija za sve nas".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jagodić je već danas krenuo put Tešnja, gdje se sastaju TOŠK i Bratstvo.

"Jutros smo odradili regenerativni trening, nakon čega sam igračima dao odmor. Ujedno, ja sam već krenuo ka Tešnju kako bih na djelu vidio TOŠK s kojim se sastajemo u četvrtom kolu", dodao je iskusni stručnjak.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi