Jagodić: Imam motiv da se u stilu vratim na veliku scenu i da svoj Borac odvedem u Evropu

Po peti put izabran za trenera banjalučke ekipe

Jagodić: Imam motiv da se u stilu vratim na veliku scenu i da svoj Borac odvedem u Evropu · Intervju

Nakon što je banjalučki Borac počeo posustajati u borbi za izalazak na evropsku scenu, po peti put se okrenuo provjerenom rješenju - Vladi Jagodiću. Iskusni stručnjak je na klupu sjeo prošlog četvrtka i od tada vodio ekipu na jednom susretu te doživio poraz od Veleža.

Jagodić je u razgovoru za SportSport.ba kazao kako se na klupu Borca vratio jer je obećao da će za klub u vijek biti na raspolaganju. Također, istakao je kako ima ekipu koja se može boriti i za sami vrh tabele, ali i činjenicu da su ga neki fudbaleri razočarali u susretu koji je igran u Vrapčićima.

Za početak kaže kako ima veliki motiv da se u stilu vrati na veliku scenu.

"Naravno da imam, posebno imam motiv jer je to moj klub. U Borcu sam završio karijeru, bio sportski direktor, trener... Zato sam se i vratio. Ja nikada nemam rezervu prema Borcu. Želim ovdje odraditi dobar posao, a tu prije svega mislim na plasman na evropsku scenu".

Igrački kadar je, kako kaže Jagodić, vrlo iskusan i dobar.

"Borac u svojim redovima sada ima veoma iskusne igrače i kvalitetne koji su prošli u svojim karijerama velike izazove. Ja sam zato i rekao da Borac ima ekipu koja se može boriti za prvo mjesto. Sada je to upitno. Ali, ne zbog manjka kvaliteta već zbog nekih drugih stvari koje trebamo ispraviti do i tokom reprezentativne pauze. Bio sam optimista i protiv Veleža, smatrao sam da mogu probuditi neke igrače Bili smo blizu toga, ali smo glupostima od gotovog napravili veresiju. Ne mogu to prežaliti. Ja sam igračima rekao u slvačionici da su me razočarali neki, ali sam siguran da se možemo dići. Jedini lijek za nas je pobjeda protiv Slobode".

Kad smo već kod tog meča, šta očekujete?

"Mi očekujemo mnogo od meča protiv Slobode. Zaista mi je žao što neće biti navijača i publike. Moramo se uklopiti u sva ova dešavanja koja su na globalnom nivou. Moramo riješiti što prije tu situaciju oko koronavirusa. Što se tiče Slobode, ona je kompletirala tim i ja znam kakve opasnosti prijete. Borac s druge strane mora biti pun optimizma. Moramo početi pobjeđivati u nizu, samo tako se možemo nadati izlasku na evropsku scenu".

Već ste se dotakli problema s koronavirusom. Koliko mislite da će pomoći činjenica da su zabranjena okupljanja na stadionima?

"Apelujem da se svi pridržavaju toga. Situacija nije nimalo bezazlena i nimalo naivno. Bolje je ispoštovati ovo što se savjetuje. Nadam se da se neće dalje širiti i prekidati prvenstvo jer je raspored vrlo zgusnut".

Ambicije kluba su do prije nekoliko dana možda bile i one najveće, a sada?

"Mi smo poslije svih ovih dešavanja dobro razmislili o svemu. Sada se samo okrećemo narednim mečevima. Ostaje još 30 bodova u igri. Ja jedva čekam reprezentatinu pauzu jer je to period kada mogu detaljno svoja razmišljanja prenijeti na igrače. Uvijek imam nesreću da preuzimam klubove koji su u problemima. Nadam se da ćemo prvu narednu utakmicu dobiti, pa onda razmišljati dalje. Cilj je Evropa, to je jasno kao dan. Za nešto više trebaće i malo sreće."

Ako će već Borac teško do titule, koga vidite na prvom mjestu na kraju sezone?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja bih volio vidjeti Borac na prvom mjestu... Ali, trenutna tabela govori kako je Sarajevo u ovom momentu u najboljoj poziciji i drži sve u svojim rukama. Naravno, tu je i Željezničar, pa Zrinjski. Osim toga i Borac je u samom vrhu, a kada je u pitanju borba za Evropu onda vidim još nekoliko ekipa. Tu je Velež, znamo da i Široki to može ostvariti kroz Kup BiH...", kaže Jagodić na kraju.

Svemu dodajmo i podatak da je Borac u nizu od tri poraza. Ekipa se sada nalazi na 4. poziciji u Premijer ligi sa devet bodova manje od lidera, ali u naredna dva kola ima i nešto lakši raspored obzirom da igra protiv Slobode i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...imam i ja motiv da poj*bem Jennifer Lopez,ali evo 20 godina prodje,a nista od toga.
6 0
Honduras
patetika
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi