Jagodić: Nismo zaslužili ovo

Strateg Borca nije krio razočarenje

Jagodić: Nismo zaslužili ovo

S. Grebović

Borac je večeras svoj evropski put okončao u 2. pretkolu Lige Evrope, porazom od Rio Avea 0:2.

Banjalučani su odigrali dosta dobar meč i većim dijelom istog su dobro parirali favorizovanom protivniku, koji je do pobjede stigao tek u sudijskoj nadoknadi. 

Golove za portugalsku ekipu postigli su Tarantini i Jambor za veliko slavlje Rio Avea koji će u narednom kolu snage odmjeriti sa Besiktasom.

Svoje viđenje ovog meča iznio je trener Borca, Vlado Jagodić.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ovo je poraz, a ne tragedija. Mislim da bi reći to bilo nefer prema mojim igračima. Znali smo da protiv ovakvog rivala nismo smjeli ostavljati ni najmanje prostora. Nismo zaslužili da primimo gol u 90. minuti, ali desilo se upravo ono što nikako nije smjelo. Dopuštali smo im da nam kratkim pasovima dođu do gola. Žao mi je što nismo iskoristili naše šanse. Neću reći da smo željeli da odemo u produžetke. Želja nam je bila da u 90 minuta pružimo svoj maksimum i probamo proći dalje", riječi su stratega Banjalučana koji je podcrtao kako mu nije bio cilj da se igraju produžeci.

"Ponavljam još jednom da ovo nije tragedija. Nakon utakmice predsjednik kluba i ja smo digli igrače i motivirali ih koliko smo mogli. Rio Ave jeste bolji od nas, ali ne puno bolji. Pokušaćemo da ovo što prije zaboravimo i arhiviramo. Nadam se da ćemo u narednim godinama imati bolji rejting u Evropi. Već u ponedeljak nas očekuje važna utakmica u prvenstvu u kojoj nećemo moći računati na Brtana i Milojevića. Još jednom čestitam svojim igračima, kao i svim ljudima u Borcu koji su bili dio naše evropske avanture ove godine."

Top Komentari

Brazuka
Ti i vico tvoj. Sram vaa bilo uništavate fudbal a tako želite i državu e ne može bagro. Neda ni dragi Bog
11 2
Sanin_Mostar
Specijalna narudzba od Slobe Radanovica sa pjesmomm ^_^ Bivsi Uzivajtee :)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi