Jagodić na dobacivanje publike odgovorio pozdravom, Pranjić "nestao" po završetku meča!

Sloga Meridian slavila u Tuzli

Jagodić na dobacivanje publike odgovorio pozdravom, Pranjić "nestao" po završetku meča!

Esmer Oštraković

Sloga Meridian šokirala je Slobodu na Tušnju golom u posljednjim trenucima utakmice, te nose tri nevjerovatno važna boda u borbi za opstanak u ligi.

Nakon utakmice naravno razlog za radost i slavlje imao je trener Sloge Meridian Vlado Jagodić.

"Imali smo svoj cilj, to momci znaju šta smo pripremali ovu sedmicu. Čekali smo da taj pritisak padne koji oni rade i svjesno smo neke igrače ostavili na klupi na početku utakmice. I prije gola za pobjedu smo postigli gol i pitanje je da li je i to bio ofsajd. Morali smo igrati sa visokim igračima, samo mogu pohvaliti igrače jer smo bili dosljedni ciljevima. Žao mi je što se tiče Slobode. Cijenim Tuzlu i Slobodu kao klub, ali ja sam profesionalac. Pozdravljam publiku od srca, ali mi smo taktički bili zreli za ovo što se desilo na Tušnju.

Nažalost ostali smo uskraćeni za izjavu iz stručnog štaba ekipe Slobode iz Tuzle, jer se Danijel Pranjić, ali ni njegovi asistenti nisu pojavili pred kamerama.

Podsjetimo radilo se o važnom meču za oba tima u borbi za opstanak, a na kraju je završilo 0:1, te sigurno zadovoljni mogu biti gosti.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja. Gosti su se branili, pokušali prijetiti iz kontri, dok je Sloboda bila jalova.

Ni nastavak nije donio puno uzbuđenja. Jasno se moglo shvatiti da su gosti zadovoljni bodom, dok su domaći bili i nekada previše nervozni.

Pred sami kraj zatresla se mreža Slobode, no pogodak Mihajlovića je poništen zbog nedozvoljene pozicije, iako se činilo da odluka sudija nije ispravna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada se očekivao kraj, rezervista Zajić trese mrežu Slobode i donosi svom timu tri boda. 

Iskusni Vlado Jagodić preporodio je Dobojlije, Sloga je sada u sjajnoj situaciji u borbi za opstanak, a Sloboda u jako teškoj situaciji i sve je izvjesnije da će Tuzlaci od naredne sezone igrati u Prvoj ligi Federacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi