Pranjić riješio dilemu navijača Slobode - Hoće li igrati Vranješ?

Održana press konferencija tuzlanskog tima

Pranjić riješio dilemu navijača Slobode - Hoće li igrati Vranješ?

E. Ganibegović, foto: E. Dindić

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se za vikend i u ponedjljeak duelima 27. kola. Prva utakmica igra se u subotu od 18 sati kada Sloboda dočekuje Slogu, a tuzlanski tim danas je održao press konferenciju na kojoj su se medijima obratili Danijel Pranjić i Kenan Delić.

"Faktički naša najbitnija utakmica i od prve minute ono što ćemo mi tražiti je tri boda. Da potvrdimo, u biti, ovo što smo, kako neki kažu sretno uzeli protiv Igmana. Ono što smo pripremali kroz cijelu sedmicu je bilo dobro. Znamo otprilike kako će oni igrati, po šta će ovdje doći i mi moramo biti pravi, dobri na terenu, držati se dogovora što nije bio slučaj u prvom poluvremenu protiv Igmana.

Ova ekipa ima kvalitet, ali u ovom trenutku iz milion razloga ne pokazuju najbolju kvalitetu i ono što oni mogu. Glava je najveći problem u fudbalu i tu još uvijek postoji neka kočnica. Nadam se da će u subotu moja ekipa pokazati ono što mogu i ono što ja tražim od njih i da ćemo uz lijep fudbal", rekao je Danijel Pranjić u uvodu. 

Trener tuzlanskog tima otkrio je stanje oko najboljeg igrača Slobode, Stojana Vranješa. Nekoliko puta je ponovio istu stvar:

"Vidjet ćemo u ova preostala dva dana kako će se osjećati. Za sada je sve pozitivno. Izdržao je sve napore i treninge. Vidjet ćemo da li ćemo ga koristiti od početka, od prve minute. Vidjet ću još u razgovoru s njim, ali sigurno da konkuriše za sastav, za prvih 11.

Bitan je igrač za našu mladu ekipu, pogotovo što nemamo ni Saida u ovoj utakmici. Bilo bi dobro da ga imamo na terenu od prve minute, ali vidjet ćemo opet u razgovoru s igračem. Ovo do sada što smo vidjeli kroz treninge, ali možemo očekivati da će Vranješ biti na terenu da li od prve minute ili u drugom poluvremenu ako nam bude trebalo."

Oglasi

"Što se tiče utakmice sa ekipom Slogom", započeo je izlaganje fudbaler Slobode, Kenan Delić, pa nastavio:

"Sigurno da nas očekuje jedna zahtjevna utakmica, utakmica koja mnogo znači i jednoj i drugoj ekipi. Sigurno, ako budemo pravi, što ne sumnjam u to da ćemo slavit' tri boda, to je to." 

Mateo Musa iz Čitluka je glavni sudija, a pomagat će mu Jure Musa (Čitluk) i Bojan Makarić (Bijeljina). Dragan Petrović iz Banja Luke bit će četvrti sudija. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda ovu utakmicu dočekuje kao posljednji tim na tabeli s 25 bodova, dva manje od Sloge koja je na osmoj poziciji i svakako da je za obje ekipe itekako bitan meč u borbi za ostanak u ligi. 

Čini se da borba za ostanak u eliti nikada nije bila zanimljivija. Od sedmog do posljednjeg mjesta ekipe su u tri boda i nijedan od sljedećih klubova nije ni blizu sigurne zone - Tuzla City, Sloga, Posušje, Igman, Leotar i Sloboda. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi