Jagodić predstavljen u Banjaluci: "To ne bi mogli garantovati ni Guardiola ni Mourinho"

Preuzeo Borac

Jagodić predstavljen u Banjaluci: "To ne bi mogli garantovati ni Guardiola ni Mourinho"

E. Škorić

Vlado Jagodić sinoć je imenovan za novog trenera FK Borac i ovo će mu biti peti mandat na klupi Banjalučana.

Nakon poraza od Sarajeva u prvenstvu i Željezničara u Kupu, Borac je odlučio da promijeni trenera, pa je Jagodić dobio priliku ponovo da vodi klub umjesto Branislava Krunića.

"Ugodno se osjećam, hvala upravi na novom povjerenju, a šta je bilo u prošlosti bilo je. Okrećemo se budućnosti. Ovih 12 utakmica su najbitnije. Borac ima kvalitet i iskustvo da ostvari svoj cilj", rekao je Jagodić danas na predstavljanju, potom je nastavio:

"Pozicija nam ne garantuje Evropu, ali ni vrh nije daleko. Ni Guardiola ni Mourinho ne bi mogli da garantuju sve pobjede, ali važno je da svi uradimo svoj dio posla da napravimo rezultat", istakao je Jagodić.

Direktor Borca Dejan Lukendić objasnio je zbog čega je smijenjen Krunić.

"Raskid je došao jer je ekipi trebala šok-terapija da se razdrma pred nastavak sezone. Naš cilj je plasman u Evropu, a sve drugo što se otvori Borac će iskoristiti. Ne možemo da mijenjamo deset igrača, trener je taj koji može da motiviše i koji je odgovoran", rekao je Lukendić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bivši selektor mlade bh. reprezentacije bio je prvak s Borcem 2011. godine, a vodio je još Čelik, Laktaše, Zvijezdu Gradačac, Ljubić, Kozaru iz Gradiše, Slobodu, Jedinstvo iz Bihaća...

Jagodić će novi debi na klupi Borca imati u nedjelju u Mostaru protiv Veleža u susretu 22. kola koji se igra od 14:30 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Krunic je za njega Klop !
7 1
LjutiKrajisnik
Moze se reci da su Sarajevo i Zeljo izabrali novog trenera Borca :))
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi