Jagodić respektuje protivnika ali vjeruje svojim izabranicima

Trener Borca optimista

Jagodić respektuje protivnika ali vjeruje svojim izabranicima

A. Beganović

Borac iz Banja Luke sutra će u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropa ligu snage odmjeriti sa Sutjeskom iz Nikšića.

Duel se igra u Banjoj Luci, a Sutjeska u goste Borcu dolazi poprilično uzdrmana rezultatima iz domaćeg šampionata gdje u dva kola ima remi i poraz.

Trener banjolučkog tima Vlado Jagodić respektira protivnika ali i vjeruje da njegovi izabranici mogu slaviti.

"Oni su četiri godine zaredom učesnici evropskih takmičenja i tu činjenicu treba respektirati. Imaju kvalitet, no i određenih problema s obzirom da kolega ne može računati na Stefana Cicmila i Aleksandra Šofranca. Meni će ovo biti debi na klupskoj međunarodnoj sceni ali imam iskustva iz mlade reprezentacije te znam kako se spremati za ovakve mečeve. Optimista sam, odigrali smo više takmičarskih mečeva od protivnika i vjerujem da moju momci imaju snage i kvalitet za veliki uspjeh", istakao je Jagodić dan uoči meča.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Poznato je kroz kakve probleme je prolazio Borac i sada bi velika nagrada za sve nas bio prolazak u 2. kolo kvalifikacija. Zahvalio bih se navijačima na jučerašnjoj podršci na treningu. Igrat ćemo za njih, naš klub i grad. Vjerujte mi, da se igra pred navijačima bio bih veliki optimista, iako i ovako ne bježimo od te uloge", dodao je strateg Banjolučana.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi