Trener Slobode nakon meča sa Karvinom

Jagodić: Svi su danas dali maksimum što je najbitnije

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Slobode odigrali su danas pripremni meč protiv češke Karvine s kojom su rezmizirali rezultatom 1:1.

Tuzlanska ekipa do prednosti je stigla na otvaranju drugog dijela kada je penal izborio Smajić, a siguran izvođač sa bijele tačke bio je Tandir. Ipak, Karvina je do izjednačenja uspjela doći u 71. minuti golom Esmanna što je bio i konačan rezultat utakmice.

Nakon današnje pripremne utakmice u Antaliji za SportSport.ba šef stručnog štaba Slobode, Vlado Jagodić, rekao je kada sve uzme u obzir da je zadovoljan partijom svoje ekipe u današnjoj utakmici.

"Primili smo gol iz prekida. Pa, realno kad uzmemo u obzir da je Karvini ovo posljednja utakmica pred prvenstvo, da sutra putuju kući i da su igrali sa nekih 13-14 igrača jasno je da su oni trenutno u prednosti što se tiče svježine i vidi se to u igri. Međutim, nisu nas nadigrali što je najbitnije, mogu biti zadovoljan ovim što sam vidio. Želja mi je bila danas da si igrači odigraju po jedno poluvrijeme. Mi smo u posljednja tri dana imali pet jakih treninga, ovo su pripreme, nismo došli ovdje da osvježavamo ekipu i igramo pripremne utakmice nego da se spremimo za prvenstvo", rekao je Jagodić, te dodao: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Realno, zadovoljan sam jer su svi dali maksimalan doprinos što je najbitnije. Nismo uopšte bili inferiorni, čak šta više u prvom poluvremenu posljednjih pola sata imali smo incijativu, stvorili smo nekoliko šansi. Dali smo gol u drugom dijelu na vrijeme, ali primili smo gol iz prekida što realno nismo smjeli. Dozvolili smo malo Karvini incijativu pred kraju utakmice, ali ovo su zaista sve mladi momci osim Jahića i moram biti zadovoljan. Naredni meč ćemo povećati minutažu nekim igračima u odnosu na druge, ali zato utakmicu nakon toga će oni igrati više. To svjesno želi da uradim, a generalka nam je 15. februara".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi