Sloboda remizirala sa češkom Karvinom

Pripremna utakmica

Sloboda remizirala sa češkom Karvinom

Fudbaleri Slobode danas su u Antaliji odigrali novi pripremni meč, a protivnik je bila ekipa Karvine koja zauzima sedmo mjesto u 1. ligi Češke. Utakmica je završena neriješenim rezultatom (1:1).

Sloboda je utakmicu počela u sastavu Hadžić, Efendić, Škahić, Mehmedagić, Lazevski, Stjepanović, Veselinović, Ordagić, Zilkić, Zec i Krpić.

Na samom početku utakmice odlična prilika za Karvinu. Panak je iskoristio lošu reakciju Mehmedagića, ali je odbrana Slobode u posljednji trenutak loptu izbacila u korner. Nešto kasnije je češki tim imao još jednu dobru priliku ali se Hadžić istakao intervencijom.

Karvina je u 24. minuti pogodila prečku preko Budinskog, da bi u posljednjih dvadesetak minuta Sloboda preuzela inicijativu. Izabranici Vlade Jagodića imalu su više od igre, diktirali su tempo igre, a preko Zeca i Krpića su u dva navrata nakon lijepih akcija zaprijetili češkoj ekipi, no na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Sloboda je drugo poluvrijeme započela u sastavu: Erić, Todorović, Merzić, Salihović, Subić, Jahić, Grahovac, Smajić, Hajralahović, Hodžić i Tandir.

U 53. minuti dosuđen je jedanaesterac za tuzlanski tim, kojeg je iznudio Smajić. Siguran sa bijele tačke bio je Tandir koji je pogodio za 1:0. Nakon toga je uslijedio period u kojem je Sloboda imala više od igre, da bi u 70. iznenada zaprijetila Karvina. Šisler je odlično šutirao, ali se Erić istakao paradom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Minutu nakon toga, Karvina je stigla do poravnanja a strijelac je bio Eismann. Isti igrač je sedam minuta kasnije propustio dobru priliku da svom timu donese pobjedu, ali je šutirao preko gola. Do kraja utakmice, Karvina je na sve načine pokušavala doći do preokreta no nije uspjela. Sve u svemu dobra provjera za izabranike Vlade Jagodića koji su pokazali da se mogu ravnopravno nositi sa  ekipom koja dolazi iz mnogo kvalitetnije lige.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi