Jagodić: Tek kada odigramo sa Sarajevom fokusirat ćemo se na Rio Ave

Trener Borca nakon pobjede nad Krupom

Jagodić: Tek kada odigramo sa Sarajevom fokusirat ćemo se na Rio Ave

Borac je večeras na svom terenu, u okviru 6. kolo, dočekao Krupu i upisao pobjedu rezultatom 3:1. Ovom pobjedom Borac je preuzeo i lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH.

Nakon utakmice kratko je za Arena Sport govorio zadovoljni trener Borca Vlado Jagodić.

"Realno, znali smo da će biti tvrda utakmica. Vrijeme je baš pokvarilo sve, mislim da bi bila odlična utakmica, pogotovo kada vidimo kako se Krupa, pogotovo u prvom poluvremenu, dobro postavila. Željeli smo postići brz gol ili dva, ali nismo uspjeli. Ipak, taj jedan gol koji smo dali pred odlazak na poluvrijeme nam je dao vjetar u leđa. U drugom poluvremenu je vrijeme učinilo svoje, nije nam dozvolilo igri. Bilo je to prebacivanje iz odbrane u napad, ali moram čestitati svojim igračima na lavovskoj borbi, čestitati na svim šest kola, sada idemo na reprezentativnu pauzu na najljepši način, na prvoj poziciji. Prošli smo i prvo pretkolo Lige Evrope, ali pogotovo čestitam igračima koji su danas igrali na angažmanu, zaslužuju velike pohvale, bilo se teško uopšte kretati", rekao je Vlado Jagodić.

Borac je danas saznao i protivnika u 2. pretkolu Lige Evrope, a to je portugalski Rio Ave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"J asam pokušavao danas da igračima skrenem pažnju s te utakmice, lai toliko je bilo poziva, upita, pitanja. Sade se utakmica s Krupom završila, možemo reći da od sutra imaom više vremena da sve analiziramo... Ako bi nekog od onih mogućih protivnika željeli na domaćem terenu, to je onda realno Rio Ave, ali to je skup Portugalac, Brazilaca, Iranaca i Hrvata koji imaju snagu. Ipak, imamo vremena da napravimo kvalitetnu analizu, a njima prvenstvo još nije počelo, počnje tek kada odigraju s nama. Bavićemo se njima u narednim danima, ali tek kada prođe meč sa Sarajevom, stavićemo fokus na Rio Ave, nama je Sarajevo derbi", istakao je Jagodić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hoss
Jbt jel ima lektor ovdje? Ako nema, da li iko procita bilo koji tekst prije ga objavi? Evo na prvu sto sam primjetio je "SADE" ojjjj novinara majko draga, a pdepun je tekst gresaka cccc
6 0
Lud
Djeces ti Jagodo porotiv Vinka ... pa bolan kad Vinko vam taktiku slozi necete znat ko sta gdje ...
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi