Njemački klub potvrdio tužnu vijest: Nogometaš preminuo u 25. godini

Mole sve da poštuju privatnost porodice

Njemački klub potvrdio tužnu vijest: Nogometaš preminuo u 25. godini

Samir Mlaćo

Tužna vijest dolazi iz Njemačke. 

Naime, Jahn Regensburg, klub koji se takmiči u trećem rangu njemačkog nogometa, objavio je upravo vijest da je preminuo 25"-godišnji Agyemang Diauwusie.

Navodi se da je preminuo prirodnom smrću, a klub je zamolio sve da zbog užasne situacije i poštovanja prema porodici poštuju njegovu privatnost.

"Ovog utorka SSV Jahn je primio strašnu vijest da je Agyemang Diawusie preminuo u dobi od 25 godina. Klub je šokiran i duboko pogođen ovim tragičnim događajem.

Obitelj Jahn tuguje s ožalošćenima i misli na Agyemangovu obitelj, rođake, bliske prijatelje i poznaznike. Zbog užasne situacije i iz poštovanja prema njegovoj obitelji, molimo vas da poštujete njihovu privatnost", navodi se iz njemačkog kluba.

On je rođen u Njemačkoj, tačnije u Berlinu, a porijeklo mu je iz Gane. Bio je veliki talenat, te je nastupao za U-15, te kasnije za U-19 reprezentaciju Njemačke.

Oglasi

🕯️ Am heutigen Dienstag hat der SSV Jahn die schreckliche Nachricht erhalten, dass Jahn Profi Agyemang Diawusie im Alter...

Posted by SSV Jahn Regensburg on Tuesday, November 28, 2023

Ponikao je u Regensburgu, a zatim nastupao za Nurnberg, Leipzig, Wehen, Dynamo Dresden, a okušao se i u Austriji gdje je nastupao za Ried.

Ove sezone upisao je 16 nastupa za svoj klub, a posljednji je bio 4.11. protiv Munich 1860. Protiv Ulma nije dobio šansu, a protiv Dynamo Dresdena nije bio u kombinaciji prije dva dana.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Dugi vremenski period glavni trener Regensburga bio je bh. trener Mersad Selimbegović. Nedavno je napustio ovaj klub, a nakon loše sezone Regensburg je preselio u treći rang njemačkog nogometa.

Sada ih je sigurno potresla tužna vijest, a smrtni slučajevi u svijetu nogometa su sve češći. Nerijetko se to dešava i na samim terenima, a nogometaši često i pretjeraju u korištenju brojnih supstanci, ili ne žele poslušati savjete doktori kada im se preporuči da moraju prestati sa aktivnim bavljenjem nogometom.

Top Komentari

Mel_Glupson
Safe and effective... ne zna se od čega je ,samo se zna od čega nije .. genocid
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi