Jaiteh nije zadovoljio na Grbavici, ali ostaje u bh. nogometu?
Jaiteh u razgovoru sa trenerom Željezničara Brunom Akrapovićem

Traže pojačanja u borbi za opstanak

Jaiteh nije zadovoljio na Grbavici, ali ostaje u bh. nogometu?

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

NK Zvijezda Gradačac mogao bi dobiti zanimljivo pojačanje pred početak drugog dijela sezone.

Naime, sa Zvijezdom se povezuje Bakary Jaiteh, nogometaš koji je u proteklom periodu trenirao sa FK Željezničar. Jaiteh je i igrao prijateljski meč protiv FK Romanija na Grbavici, ali i putovao sa ekipom na drugi dio priprema u Međugorje.

Na kraju ipak nije dobio ugovor, a sada bi mogao u Gradačac. Navodno su pregovori u toku i Jaiteh će prema svemu sudeći pojačati vezni red federalnog prvoligaša.

Jaiteh je 24-godišnjak koji je upisao i četiri nastupa za selekciju Gambije, a posljednji angažman imao je u Luksemburgu.

Nastupao je i za omladinske selekcije italijanske Rome, bio je i u Rumuniji te igra u veznom redu.

Da li će čelnici Zvijezde sa njim postići dogovor, ostaje da se vidi.

Oglasi

Zvijezda je u borbi za opstanak u Prvoj ligi FBiH, a čini se da prelazni rok za ovaj klub nije završen. Najavljena su još neka pojačanja, a u Gradačcu su svjesni da će drugi dio sezone biti izuzetno težak.

Sutra će Zvijezda odigrati i novi prijateljski meč, a rival je također federalni prvoligaš FK Budućnost Banovići.

"Prijateljska utakmica u Sibovcu, dočekujemo ekipe FK Budućnost Banovići utakmica se igra u srijedu i počinje u 14:30h
Nova sezona vrlo brzo počinje, dođite, pogledajte i podržite momčad ZVIJEZDE, podržite naše ZMAJEVE", naveli su iz NK Zvijezda putem zvanične stranice.

Na klupi Zvijezde je Mato Neretljak, nekadašnji hrvatski reprezentativac, te dobro poznato trenersko ime. Neretljak se prihvatio teškog izazova u Gradačcu, ali svi vjeruju da će Zvijezda se na kraju spasiti.

Trenutno je ovaj tim na 13. mjestu sa 12 osvojenih bodova, a drugi dio sezone će otvoriti gostovanjem kod HNK Tomislav. Ukoliko u Tomislavgradu dođu do bodova, Neretljakovi izabranici će sigurno sa dosta samopouzdanja onda nastaviti sezonu.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi