Napravljen veliki korak za spas bh. kluba "Nema gašenja, odmah ćemo dobiti značajna sredstva"
U Gradačcu se lakše diše, ali daleko od toga da su problemi riješeni

I sam načelnik stao uz klub, navijači se nadaju boljim danima

Napravljen veliki korak za spas bh. kluba "Nema gašenja, odmah ćemo dobiti značajna sredstva"

Samir Mlaćo

Svjetlo na kraju tunela stiže za gradačačku Zvijezdu. Prije dvadesetak dana situacija je bila bezizlazna i činilo se da će klub iz Gradačca istupiti iz Prve lige FBiH.

Jasno je to kazao i prvi čovjek kluba Vedad Novalić, no situacija je sada nešto bolja. Čini se da rješenje postoji, a naravno ništa i ne može bez odgovornih u gradu.

Jutros su čelnici NK Zvijezda posjetili prvog čovjeka grada Edisa Dervišagića koji je otvoreno pričao o problemima.

"Želimo riješiti dugovanja kako bismo u drugi dio sezone ušli bez tog problema. Radi se o dugovanjima prema dobavljačima, prema zaposlenicima kluba, igračima, trenerima... Sa pripremama ćemo startati od 15. do 20. januara, trenutno radimo na jačanju igračkog kadra.

Svjesni smo da je to itekako potrebno kako bi očuvali prvoligaški status", rekao je za SportSport.ba član Uprave NK Zvijezda Fahrudin Piskić, te dodao.

Načelnik je jutros dobio i dres NK Zvijezda, a sve sa nadom da za klub dolaze bolji dan                                                                                                                    

"Oko 70.000 KM će nam biti uplaćeno iz rebalansa budžeta kako bi sanirali ove trenutne dugove. Načelnik nam je dao potpunu podršku, jasno je kazao da gašenja kluba nema, a iz budžeta ćemo za 2024. godinu dobiti 240.000 KM.

Oglasi

Postoji mogućnost da Općina preuzme na sebe plaćanje određenih troškova kluba, čime bi dodatno olakšali cijelu situaciju".

Piskić je zračio optimizmom i jasno kazao da će trenutno ljudu u klubu sve učiniti da pronađu što veći broj sponzora i time olakšaju rad kluba u svim segmentima.

Pozvao je sve u gradu da podrže klub i budu dodatna snaga te da svi zajedno sa klubom prebrode velike probleme koji su posebno bili "žestoki" u prošloj godini.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zvijezda nije mogla igrati meč u Goraždu zbog duga prema bivšem treneru Miletu Lazareviću, a taj meč je izgubila za zelenim stolom 3:0, da bi joj bila oduzeta i tri boda. Tako je ovaj klub došao na 12. mjestu i borbu za opstanak, a nekoliko nogometaša je na pauzi napustilo klub.

Traže se prava pojačanja, no sve naravno zavisi od novca. Zvijezda je nekada bila premijerligaš, a već sezonama 'teško diše'. Dugovi čine svoje, teško je praviti bilo kakav plan i strategiju za budućnost, iako bez toga se teško može očekivati neki veći uspjeh.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Ugasite govvna! Zasto da poreski obveznici placaju nesto sto su ublehe unistile i sto ce ponovo unistiti?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi