Jajalo napustio pripreme Rijeke, očekuje ga drakonska kazna

Odlazi u italijanskog velikana?

Jajalo napustio pripreme Rijeke, očekuje ga drakonska kazna

Bivši fudbaler FK Sarajevo a sadašnji član Rijeke Mato Jajalo suočit će se s velikom kaznom zbog nenajavljenog i iznenadnog napuštanja priprema tima ovog hrvatskog kluba.

Klub sa Kantride se ovih dana priprema u Rovinju a jutrošnji trening protekao je bez povremenog hrvatskog reprezentativca koji je samovoljno napustio kamp. Jajalo je dobio primamljivu ponudu iz inostranstva zbog čega se odlučio na takav potez.

"Mato Jajalo se jutros nije pojavio na treningu u Rovinjskom Selu. Napustio je hotel i trenutno nije s nama. Večer prije odlaska je Jajalo najavio da ima ponudu jednog kluba i da će je prihvatiti, ali nije govorio o kojem je klubu riječ niti je bilo kakva ponuda stigla u Rijeku. To što je uradio ne priliči jednom profesionalcu i reprezentativcu i ovakvo ponašanje nećemo i ne želimo tolerisati", rekao je sportski direktor Rijeke Srećko Jurčić, koji je potom dodao:

"Mato je za Rijeku ugovorom vezan još dvije i po godine i u ugovoru ne postoji nikakva klauzula po kojoj bi mogao prijevremeno raskinuti ugovor".

Navodno, Jajalo ima ponudu Fiorentine koja mu nudi četverogodišnji ugovor. Nije poznato da li će doći do realizacije istog, ali je sasvim izvjesno da bivšeg fudbalera Sarajeva čeka žestoka kazna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.