Jajčani se spašavali kod kuće, u gostima bezopasni

Metalleghe BSI na pauzi do 20. januara

Jajčani se spašavali kod kuće, u gostima bezopasni

S. Mlaćo

Zajedničkim ručkom nogometaša, trenera svih selekcija, administracije i čelnih ljudi kluba jučer je i zvanično završena polusezona za federalnog prvoligaša NK Metalleghe BSI.

Jajčani su polusezonu završili na 12. mjestu sa tek 16 osvojenih bodova, te će u drugom dijelu sezone voditi grčevitu borbu za opstanak.

Igre izabranika Romea Šapine su bile veome loše, a čak 14 bodova popularnih Kraljeva na domaćem terenu jedino su što se može izdvojiti kao vrijedno pozitivnog spomena.

U gostima Jajčani djeluju bezopasno, ali i poprilično nezainteresovano, što govori i to da na put idu sa mladim igračima, a tu su i rezultatski preokreti od kojih vrijediti izdvojiti onaj u Kaknju koji je nasmijao bh. javnost (4:2). Nakon toga meča redove ovog kluba napustio je i trener u stručnom štabu Sanjin Serdar koji po odlasku nije htio otkrivati razloge. Navodno, mladom Serdaru se nije dopao način funkcionisanja kluba, te brojne druge stvari o kojima u jajačkom prvoligašu šute.

Jajčani su tada poveli protiv Rudara, a zatim stali te primil četiri blago rečeno smiješna pogotka. Domaći igrači su šetali po gostujućem šesnaestercu, dok su gosti djelovali nezainteresirano. O čemu se radi prosudite sami...

Treba istaći i katastrofalan teren stadiona Mračaj koji u ozbiljnijim ligama ne bi ni dobio dozvolu za odigravanje službenih utakmica, kao što je to bilo dok je Metalleghe bio član Premijer lige BiH i svoje utakmice odigravao u Krupi na Vrbasu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelnik čovjek kluba Zoran Dekić, koji se skoro nikada i ne pojavljuje u javnosti, jučer se istakao da očekuje još bolje sportske rezultate uz nastavak afirmacije mladih nogometaša iz omladinskog pogona.

Početak priprema NK Metalleghe BSI zakazan je za 20.01.2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije