Jajčani žele izbjeći borbu za opstanak

Spremni za novu sezonu

Jajčani žele izbjeći borbu za opstanak

S. Mlaćo

U NK Metalleghe spremni su za novu sezonu Prve lige FBiH. Jajčani žele izbjeći borbu za opstanak i svjesni su da će ih čeka mnogo izazova.

"Na Mračaj su u ljetnjoj pauzi stigli povratnici Bevanda i Samardžić iz Zrinjskog, Kukavica (Rudar Prijedor), Soldatović i Zekić (Podrinje Janja), Kapetan (Goražde), Jolović (Slavija), Peno (Sloboda Mrkonjić grad), Ćeman (Željezničar), Trako (Novi Travnik), Jusić (Krupa). Većinom se radi o mladim nogometašima željnim dokazivanja. U seniorskom pogonu u konkurenciji za prvih 18 nalazi se osam domaćih mladih nogometaša: Ivan Tankuljić, Marin Samardžić, te juniori Matej Pilić, Danijel Perak, Pejo Tomazić, Marko Brtan, Hrvoje Jakšić i Mihael Marić", istakli su iz ovog kluba.

U pripremnom dijelu odigrali su sedam utakmica.

Kraljevi su poraženi od Krupe (0:1), Hajduka (1:6), Rudara (0:2), Jedinstva (1:2), a savladali su Vitez (4:0) i Tomislav (1:0), dok su sa Travnikom remizirali (1:1). Sve utakmice su odigrane na gostujućim terenima jer su u Jajcu željeli da sačuvaju travnjak svog Mačaja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Novu sezonu NK Metalleghe otvara gostovanjem kod Goražda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi