Jakirović i zvanično na klupi Maribora: Ciljevi su visoki, ali i realni

Potpisao ugovor na dvije godine

Jakirović i zvanično na klupi Maribora: Ciljevi su visoki, ali i realni

Samir Mlaćo

Nekadašnji bh. reprezentativac Sergej Jakirović i zvanično je preuzeo Maribor.

Jakirović je sa uspjehom vodio Goricu, no kriza rezultata je kasnije kulminirala njegovim odlaskom.

Ipak, stigao je novi izazov, a potpisao je ugovor na dvije godine.

Čeka ga težak posao s obzirom da se Maribor nalazi tek na četvrtom mjestu sa sedam bodova zaostatka za Olimpijom.

"Ponosan sam što sam trener NK Maribora. Znam da je ovo najbolji, najtrofejniji klub u Sloveniji u kojem su očekivanja velika. Ciljevi su visoki, ali realni, jer se Maribor, naravno, uvijek bori za titulu i pokušava se plasirati u grupnu fazu evropskih natjecanja. Želio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim klupskom i sportskom direktoru Oliveru Bogatinovu. Nadam se da ćete mi vjerovati je namijenjen, što je prije moguće i opravdati da će Maribor ponovo prevladao kao i ranije", kazao je Jakirović na predstavljanju.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Otkrio je i svoju filozofiju.

"Što prije počnemo pobjeđivati, to će nam biti lakše. Znam da je Maribor dominantan u slovenskoj ligi, zato moramo težiti neprekidnom napadu, pod visokim pritiskom da postignemo gol i što prije dovedemo protivnika u zaostatak. Što se tiče igranja u Europi, druga je priča da sad više niste favoriti i ovisi o tome tko će biti na suprotnoj strani. Tada će se morati igrati drugačije, od srednjeg ili niskog bloka do prijelaza. Općenito, tranzicija je moderni nogomet, što se može vidjeti u Ligi prvaka i diljem Europe."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi