Sergej Jakirović novi trener NK Maribor
Nekadašnji reprezentativac BiH Sergej Jakirović (lijevo) u delu sa bivšim reprezentativcem Srbije Mladenom Krstajićem

Nekadašnji reprezentativac BiH

Sergej Jakirović novi trener NK Maribor · Zvanično

Sergej Jakirović je na klupi hrvatske Gorice radio sjajne stvari. Ipak, serija loših rezultata i u konačnici debakl protiv Hajduka su doveli do toga da nekadašnji reprezentativac BiH, krajem februara, napustio kormilo ekipe Gorice.

43-godišnji Mostarac se vrlo brzo nakon prekida saradnje sa Goricom počeo povezivati sa drugim klubovima. Bilo je špekulacija da će preuzeti Istru, ali i da će dobiti posao u drugom timu Dinama. To se, međutim, neće desiti.

Sergej Jakirović je od danas trener aktuelnog prvaka Slovenije, NK Maribor.

Maribor je danas saopštio da će ekipu u nastavak sezone, koji se očekuje krajem maja, povesti upravo Sergej Jakirović.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Jakirović na klupi Maribora mijenja Darka Milanića koji je prošlog mjeseca, nakon četiri godine, napustio Ljudski vrt. Nedugo nakon Milanića, podsjetimo, Maribor je napustio i Zlatko Zahović, dugogodišnji sportski direktor kluba.

Maribor je prekid slovenskog šampionata dočekao na četvrtoj poziciji na tabeli sa 43 boda što je sedam bodova manje od lidera Olimpije. Trenutno je glavni cilj Maribora i Jakirovića izlazak u Evropu.

Top Komentari

Benjamingst
Sretno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi