Jakirović poslije Radnika: Idemo sada Slobodi na teren koji nije prvoligaški, pa ko se snađe
Foto: A. Čaušević

Trener Zrinjskog poslije uvjerljive pobjede

Jakirović poslije Radnika: Idemo sada Slobodi na teren koji nije prvoligaški, pa ko se snađe

Eldar Ganibegović

Zrinjski je danas u Mostaru na otvaranju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 4:1 savladao Radnik.

Janković, Bilbija, Bašić i Memija su pogađali za domaćine u prvom poluvremenu, a utješnin gol za goste je postigao rezervista i bivši igrač Zrinjskog Anes Vazda pred sami kraj meča.

Trener domaće ekipe nakon utakmice kazao je naravno kako je zadovoljan s osvojena nova tri boda:

"Čestitam dečkima na dobroj utakmici. Naravno da je rezultat iz prvog poluvremena diktirao igru u drugom poluvremenu. Mada, ja ne želim da je to tako. Znam dobro šta sam rekao na poluvremenu. Želim Zrinjski koji će gaziti 90 minuta, koji će ići do kraja za gol više, ali dobro, shvatam i igrače. Nesvjesno napraviš da se povučeš, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni s nova tri boda", rekao je Jakirović i dodao:

"Sada idemo u Tuzlu Slobodi, idemo na jedan teren koji nije prvoligaški koji nema nikakvih prednosti što se tiče Zrinjskog. Bit će to utakmica 50:50 pa ko se bolje snađe taj će profitirati."

Velibor Đurić, trener gostiju iz Bijeljine čestitao je domaćinima.

"Mogu samo da čestitam Zrinjskom na zasluženoj pobjedi. Pokazali su i u ovoj utakmici da su trenutno najbolja ekipa i da se zasluženo nalaze na prvom mjestu. Što se tiče nas, neshvatljiv pad u tih prvih 30 minuta s kojima smo ušli u utakmicu. Te neke situacije su se desile i na našu žalost sve je išlo u gol, ali ovom prilikom preuzimam punu odgovornost za tih tridesetak minuta. Momcima sam rekao u svlačionici da idemo dati maksimum u drugom poluvremenu što su oni ispoštovali i ja im mogu čestitati", rekao je trener Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredna utakmica za Radnik bit će domaći susret protiv Rudara, direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

"To je za nas derbi za opstanak. Vjerujem da ćemo se na kraju skupiti i ostvariti pobjedu", zaključio je Đurić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Bravo profesore,svaka čast. Usput neka ti se ispričaju u Slobodi osobno kad već nisu preko medija.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi