Jakirović o Osimu, Dudiću, Lalatoviću...

Trener Zrinjskog govorio o konkurenciji

Jakirović o Osimu, Dudiću, Lalatoviću...

Admin Čaušević

Sergeju Jakiroviću je prošle sezone uspjelo što nije niti jednom njegovom kolegi u Premijer ligi.

Jakirović od ekipe Zrinjskog napravio moćnu mašineriju koja melje sve pred sobom pa je titula prvaka BiH osvojena već u aprilu.

Ipak, previše vremena za slavlje se i nema pošto su pripreme za novu sezonu već počele i dojam je da će Plemićima konkurencija biti mnogo jača nego prošle sezone.

Tokom proteklih sedmica neka zvučna imena su stigla ili se vratila u Premijer ligu pa će sigurno biti zanimljivo i pratiti kako se treneri nadmudruju.

Trofejni Amar Osim je preuzeo Velež, perspektivni Feđa Dudić je preuzeo ulogu šefa stručnog štaba Sarajeva, karizmatični Nenad Lalatović je postao trener Borca, dok je iskusni Dragan Jović sjeo na klupu Tuzla Cityja.

Dešavanja u ostalim klubovima i promjenama na klupi prokomentarisao je i Jakirović.

"To je sve dobro za bh. ligu. Nenad Lalatović gdje je god radio, pokrenuo je taj klub i napravio dobre rezlutat. Volim njegove ekipe, energičan je čovjek, zanimljive su mu pressice", kazao je Jakirović.

"Sarajevo je dovelo Dudića za trenera, dovode zanimljive igrače. Znam kad smo prošle godine pravili promjene, trebat će vremena, vidjet ćemo kako će se prilagoditi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bit će zanimljivo s Osimom. Svi znamo ko je Amar Osim, koliko je trofeja osvojio tako da će sigurno dati neki svoj 'touch' na igru igru Veleža".

"Dosta igrača je otišlo iz Tuzla Cityja, treba to uklopiti. Ko to prvi uradi sigurno će biti zanimljiv u prvenstvu", završio je Jakirović.

Top Komentari

FighterIXI
Nikad zanimljivija PL. Lalatović je kralj pa 10 mjesta tek onda Dudlić, Mulalić, Osim, Jović, Jakirević itd.
5 18
Arnel925
Zrinja sretno u Evropu, pravi Bošnjaci su uz vas ?
9 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi