Zrinjski upalio motore, Jakirović najavio veliki transfer

Izvršena prozivka

Zrinjski upalio motore, Jakirović najavio veliki transfer

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Danas je u Mostaru Sergej Jakirović izvršio prozivku fudbalera HŠK Zrinjski, a odrađen je i prvi trening. 

Sergej Jakirović je na raspolaganju imao 25 igrača (22 uz tri golmana) uključujući i Ivana Marića koji je radio po posebnom programu. Opravdano je izostalo sedam reprezentativaca.

Bilbija i Barišić su s A selekcijom u Podgorici i čekaju duel protiv Crne Gore koji se igra sutra, Bašić, Savić i Sabljić su u Sjevernoj Makedoniji s U21 selekcijom, dok su Šakota i Prskalo u U19 timu. 

Novi igrači koji su već potvrđeni su Frane Maglica, Mario Ćuže koji je stigao na posudbu iz Dinama, te Filip Brekalo, a iz mlađih selekcija priključeni su Harun Berberović i Marko Kozina.

"Nadam se da su se igrači odmorili. Kad krenemo s treninzima, onda se užari telefon. Jako smo poželjni, što je normalno. Ja znam tačno šta nam treba da bismo bili još bolji, mada je teško reći u kojem segmentu, ali ja kao trener uvijek tražim da budemo bolji, da radimo neke stvari još bolje tako da ćemo na tome insistirati", rekao je Jakirović pa nastavio:

"S radom se počinje, zna se i zašto. Imamo Evropu petog jula, prvenstvo je 16. jula, pa za tri sedmice moramo biti na dobrom takmičarskom nivou da bi mogli odigrati dobre utakmice."

"Nama je čast što imamo sedam reprezentativaca u U19, U21 i A selekciji. Bilbija i Barišić su sa reprezentacijom i oni neće do 15. juna biti s nama pa će dobiti sedam dana odmora. Mladi i U19 će se pojaviti u nedjelju na treningu i idu s nama u Sveti Martin. Bašić je pred transferom u Rusiju, to je na klubovima da se dogovore. Izvjesno je da će Bašić otići. Odazvali su se i novi igrači Maglica, Ćuže i Brekalo, a priključili smo i naše mlade igrače", govori Jakirović, pa se osvrnuo i na nove igrače:

"Kako sve pratimo, Maglicu znam još od juniora, pratio sam njegov razvoj. Ovo što je pokazao u Posušju nas zadovoljava. Može da napreduje, da posluži u rotaciji, može igrati na tri pozicije - desnog bočnog, stopera i s tri defanzivca iza. Što se tiče Ćuže, sve ofanzivne pozicije može igrati. Bio je u Dnipru, ali kako je tamo nažalsot rat, sada je igrao u Dinamu. Smatram da nam može donijeti dosta u rotaciji na krilima, pa čak i na prednjem veznom pa ćemo vidjeti. Smatram da može donijeti dodatnu kvalitetu u našoj momčadi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Brekalo, ta pozicija nam je deficitarna. Imali smo Bekića koji je imao problema s povredama, Memija je igrao dobro dok se nije pojavila povreda. Brekalo je mlađi domaći igrač, nama iskoristiv i ulaganje u budućnost s tim da ima uskustvo i bh. ligi i mislim da ga možemo još razviti. Sve ostalo je na njemu i na ovoj dvojici."

"Teško je ovo nadmašiti. Ne treba se zavaravati. Treba se dobro pripremiti. Znamo mi šta nas čeka, svi te žele pobijediti. Imamo 23 utakmice bez poraza. Znamo da moramo biti maksimalni u svakoj utakmici kako bi ostvarili naše ciljeve. Sad će neko reći da je cilj obraniti titulu, normalno je da je braniš kad si je osvojio, ali naš je cilj prva tri mjesta. I drugi klubovi se pojačavaju. Utakmicu po utakmicu i gledati samo sebe", zaključio je trener Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Kako vidim slike s treninga, teren je stari a nema radova na njemu...kad če taj novi teren i zna li itko rade li se igdje ti tereni
6 0
Ljacmu1
Ćuže će za bh-ligu biti veliko pojačanje.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi