Jakirović: Sve više hrvatskih trenera u BiH? To je jako dobra reklama za Premijer ligu

Press konferencija nakon meča Zrinjski - Rudar

Jakirović: Sve više hrvatskih trenera u BiH? To je jako dobra reklama za Premijer ligu

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sinoć su na svom terenu pobijedili Rudar sa 3:0 u meču devetog kola Premijer lige.

Zrinjski se nalazi trenutno na drugoj poziciji sa 21 osvojenim bodom i ima bod manje od lidera Tuzla Cityja koji ima i meč manje u odnosu na Plemiće.

Mostarski klub je lakše od očekivanog sinoć stigao do nova tri boda, a nakon meča održana je i press konferencija.

Trener domaćeg tima Sergej Jakirović izjavio je da može biti zadovoljan s onim što je pružio Zrinjski večeras.

"Mislim da smo od prve sekunde postavili se napadački i tražili smo brzi gol. Željeli smo ih načeti iz prekida i to smo napravili. Na poluvremenu smo se dogovorili da postignemo što prije treći gol kako bi smo zarotirali ekipu da se neki igrači mogu odmoriti", rekao je Jakirović i nastavio.

"Bitno je što više bodova skupiti da držimo korak za Cityjem koji ima meč manje, ali zadovoljan sam i treba nastaviti raditi i misliti na naredni meč protiv Radnika iz Bijeljine".

Oglasi

Tuzla City i Zrinjski se malo izdvajaju od konkurencije.

"Tako je. Sloboda se ispromašivala kako sam vidio. Od samog početka po igračkoj formi što se sada pokazuje mislim da smo mi i oni zasluženo na vrhu. Gledamo sebe i tražimo da uzmemo maksimalno što možemo", kaže Jakirović.

Dosta hrvatskih stručnjaka u Premijer ligi?

"Sigurno da je to dobra reklama za Premijer ligu. Puno mojih kolega i prijatelja prate moje rezultate u Zrinjskom, ali i ostalih kolega. Sigurno da nam fale još samo dobri tereni kao u HNL-u i to će sve onda biti puno bolje".

Nakon Jakirovića medijima se obratio i trener prijedorskog Rudara, Nikica Milenković, koji nije mogao biti zadovoljan igrom svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi. Postigli su tri gola, mi smo igrali utakmicu protiv jakog protivnika i znali smo da su jaki u prekidu, a dobili smo golove iz prekida. Prvo poluvrijeme nismo imali našu igru i dosta smo se potrošili. Zrinjski je u svim segmentima igre bio bolji od nas", rekao je Milenković i dodao.

"Moramo se popraviti jer naša liga je Leotar, Posušje, Radnik i to su ekipe gdje mi moramo tražiti bodove. Dobro je što smo igrali protiv Zrinjskog da vidimo na čemu moramo da radimo. Zrinjski je dao tri gola, a mogli su dati i još neki pogodak. Nismo imali igru, trčali smo za loptom i u napadu nismo imali šansi".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Hahahahahaha vidimo kakvi su Sablić i Ivković stručnjaci. Obojici se drma stolica.
3 4
lalinjo
Samo jako Jakire,igraj do kraja
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti