Jakirović odmah nakon otkaza dobio novu ponudu
(Foto: EPA) Sergej Jakirović (lijevo) u dresu reprezentacije BiH u duelu sa nekadašnjim reprezentativcem Srbije Mladenom Krstajićem (desno).

Nekadašnji reprezentativac BiH

Jakirović odmah nakon otkaza dobio novu ponudu

Nekadašnji reprezentativac BiH Sergej Jakirović imao je priliku da se ekspresno vrati trenerskom poslu.

Jakirović je nedavno nakon 616 dana provedenih na klupi Gorice dobio otkaz. Presudio mu je ubjedljiv poraz na Poljudu od Hajduka (6:0), iako se šuškalo da je postojala i svađa unutar svlačionice, međutim sve to danas je iza njega.

Mediji u Hrvatskoj pišu kako je 43-godišnji Jakirović u međuvremenu dobio novu ponudu iz HNL-a. Navodno je bh. stručnjaka željela dovesti Istra 1961, i to nakon što je dosadašnji trener Ivan Prelec ponudio ostavku, ali on je odbio ponudu.

"Uprava je željala Jakirovića, ali on im se zahvalio na ponudi. Drugi pik je Tomo Ivković za kojeg još ne znamo hoće li prihvatiti ponudu", navodi sportnews.hr.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Jakirović je pored Gorice trenirao samo Sesvete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi