Jakirović: Nadamo se da će Mladost i Radnik biti motivisani u posljednjem kolu

Izdovjio je jednog igrača Željezničara

Jakirović: Nadamo se da će Mladost i Radnik biti motivisani u posljednjem kolu

H. Zilić

Zrinjski je sa 4:2 savladao Željezničar u 32. kolu Premijer lige BiH i ostao u utrci za Evropu.

Nakon meča komentar na press konferenciji dao je trener Plemića, Sergej Jakirović.

"Otvorili smo dobro utakmicu. Imali smo priliku da ranije završimo stvari, ali pali smo. Onda smo u drugom poluvremenu dogovorili da odigramo sa više koncetracije i mislim da smo zasluženo slavili", rekao je Jakiroivć.

Zrinjski za Evropu treba trijumf protiv Tuzla Citya, ali i kiks Širokog ili Veleža.

"Sada je pitanje koliko će Mladost i Radnik biti motivisani. Mi ćemo se potruditi da slavimo u posljednjem kolu i nadat se da će neko iznenadit naše rivale u borbi za Evropu."

Na pitanje da li je neki igrač Željezničara ostavio poseban utisak, trener Zrinjskog je imao kratak i jasan odgovor.

" Špic Luka Juričić je jako zanimljiv igrač."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jakirović je također prokomentarisao igru pojedinaca, nije krio zadovoljstvo, a naveo je činjenicu da pred gostovanje Tuzla Cityu u Banovićima ne poznaje taj teren, ali da će se ekipa dobro spremiti.

Pogledajte press konferenciju:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Radnik78
Siroki vec danas moze da upise trji boda u Bijeljini,pitanje je u opste ko ce nastupiti za Radnik.
3 0
Humac
Samo naivac može očekivati da Velež i Široki ne pobijede.Možemo mi pričati ovo ili ono ali objektivno Velež je ove sezone bio bolji od nas i zasluženo je ispred nas.Samo im se sportski može čestitati,konačno su iza rata jednom ispred nas.Objektivno liga je poslije odustajanja Olimpika i u vrhu i u dnu zbog toga totalno neregularna.Pravilo da u slučaju istog broja bodova vrijede međusobni susreti je glupo i neinteligentno.Zbog neparnog broja međusobnih utakmica.To je dokaz da treba uvesti četvorokružnu ligu 10 a ne trokružnu 12.Jer to igraju samo zemlje bez kvalitetna nogometa.I uvesti licence da u Premier ligu ne mogu upadti svakakve selendre i rupetine bez uvijeta i para.Ako neko od takvih gazda ima pare nek kupi npr.Čelik a ne nekakav Doboj Kakanj,ni danas ne znam gdje je to.Takve sredine trebaju praviti a ne kupovati igrače.Nemam ništa protiv njih ali realno je Zenica za najviši rang a ne oni.Pravi uzor malim sredinama treba biti Široki Brijeg koji odlično radi sa svojim mladim igračima i uvijek su u vrhu.Najbolji im igrači odu u jače klubove u BiH ili RH a oni su s novim,uglavnom svojim juniorima uvijek u vrhu.Nas godinama dobijaju s svojim juniorima a u Zrinjskom su više od 80% igrači sa strane,legija stranaca.Rijetki su juniori iz podmlatka poput malog Posušaka Bašića,dečko je po meni već sada bolji od svih u vezi.To je dokaz što se tiče Zrinjskog da je klub ove sezone doživio neuspjeh.Klub treba privatizirati i dati stranom vlasniku inače slijedi još veći pad sutra.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi