Jakirović nakon teške pobjede: Ganjali smo Tuzla City, sada neka oni ganjaju nas

Izjave trenera oba tima

Jakirović nakon teške pobjede: Ganjali smo Tuzla City, sada neka oni ganjaju nas

E. Ganibegović

Zrinjski je danas pogotkom Nemanje Bilbije s 0:1 slavio u Prijedoru kod Rudara u okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"U početnih deset minuta se Prijedor bolje od nas snašao. Mislim da smo poslije kontrolisali apsolutno sve. Naravno, mi težimo zabiti što prije gol, ali nekad se nešto pita i protivnika. Generalno, ono što smo stavili zahtjev pred utakmicu, momci su sve ispoštovali na kraju", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović i dodao:

"Ekipa nije padala. Mislim da smo fizički jako dobro spremni, imamo igrače s klupe koji mogu donijeti dodatnu kvalitetu, tako da smo sve što smo planirali ovu utakmicu smo napravili."

Povećana je prednost u odnosu na drugoplasirani Tuzla City na 14 bodova.

"To je sigurno dobro, mi smo danas igrali zadnji. Kao što smo mi prije njih ganjali hajmo reći, tako oni sad trebaju nas. Ja smatram da mi trebamo gledati samo sebe i ako mi budemo ovakvi stabilni da nas jako teško može neko zaustaviti", rekao je Jakirović.

Trener Rudar Prijedora Marko Tešić također je prokomentarisao ovaj meč:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao što ste vidjeli, taj nesretni trenutak deset minuta pred kraj doveo je do pobjede Zrinjskog. U principu, Zrinjski je dobra ekipa, tu su gdje jesu zasluženo i ja im čestitam na ovoj pobjedi. Teren je diktirao neki stil igre na duge lopte. Jako teško, teška i zahtjevna utakmica. Mogu biti zadovoljan nekim odnosom igrača, nekom trkom, nismo pokazali dobru igru, ali individualni kvalitet i teren nisu bili na nivou na kojem mi hoćemo, ali Bože moj. Okrećemo se sljedećoj utakmici, a to je Leotar kući."

Inače, ovo je bila deseta uzastopna pobjeda Zrinjskog u Premijer ligi i time su postavili novi klupski rekord. Sada Plemićima nedostaju još dvije pobjede kako bi nadmašili rekord Željezničara od 12 pobjeda iz sezone 2011/12.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Bravo profesore Jakire,samo gledaj naprijed i ne okreći se.
7 3
shokato
hahah mitomani .....i sta kazeze slucajno pogrijesio golman jel haha
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi