Nemanja Bilbija za novi rekord Zrinjskog, ali nevjerovatno je šta je uradio golman Rudara

Nova pobjeda Zrinjskog

Nemanja Bilbija za novi rekord Zrinjskog, ali nevjerovatno je šta je uradio golman Rudara

Edmir Škorić

Vodeći tim Premijer lige BiH, HŠK Zrinjski, gostovao je u Prijedoru kod Rudara, a završeno je podjelom gostiju (1:0).

Zrinjski je bio daleko najkvalitetniji tim u prvom dijelu sezone, stekao je dobru bodovnu prednost, ali unatoč tome u mostarskom klubu naglašavaju da je važno da ostanu čvrsto na zemlji, da gledaju samo sebe i da ništa ne prepuštaju slučaju.

Plemići su proljetni dio sezone otvorili jako dobro, odigrali su kvalitetan meč, pa iz Prijedora nose sva tri boda ka jugu zemlje. S obzirom na remi Tuzle City jučer protiv Slobode, povećana je razlika na 14 bodova između dvije vodeće ekipe.

Meč u Prijedoru obilovao je šansama i pravo je čudo da je završeno sa samo jednim golom. U prvih 45 minuta gosti iz Mostara nešto opasniji i konkretniji, ali se Rudar odbranio. U samoj završnici prvog dijela gosti su tražili penal jer je lopta pogodila Sadikua u ruku, ali sudija Kazlagić odmah je odsvirao kraj prvog poluvremena.

Inače, najbolju priliku u prvom dijelu imao je Janković, ali je njegov udarac odbranio Šćekić. Bilo je to u posljednjem napadu Mostaraca prije odlaska na pauzu.

Na startu drugog dijela Kamenar je imao veliku šansu, no Šćekić je opet sjajno intervenisao. Ćorluka je zamalo postigao spektakularan gol, ali je u 54. minuti prečka bila saveznik Prijedorčana.

Oglasi

Pokušavali su i domaći i gosti da do kraja postignu gol i da dođu do sva tri boda, a onda u 76. minuti praktično ni iz čega Zrinjski je poveo. Velika greška golmana Rudara Šćekića, koji je neshvatljivo ispustio loptu, a Bilbija postže svoj 18. gol u Premijer ligi ove sezone. Do kraja je veliku šansu imao Hadžić, ali se Šćekić danas razbranio i bio je fantastičan izuzev greške koja je na kraju koštala njegov tim jednog boda.

Ovo je bila deseta uzastopna pobjeda Zrinjskog u Premijer ligi i time su postavili novi klupski rekord. Sada Plemićima nedostaju još dvije pobjede kako bi nadmašili rekord Željezničara od 12 pobjeda iz sezone 2011/12.

Zrinjski je ispao iz Kupa i u srijedu nema obaveza, a narednog vikenda ugostit će ekipu Radnika, a u 22. kolu gostovat će na Tušnju Slobodi. Prijedorčane čeka domaći duel s Leotarom, pa gostovanje ekipi Radnika u Bijeljini.

Rudar - Zrinjski 0:1

Rudar: Šćekić, Asani, Sadiku, Pavlović, Santos, Mandić, Knežević, Hodžić, Marić, Jakupović, Redžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Bašić, Malekinušić, Savić, Jakovljević, Janković, Memija, Kamenar, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epson
Pitari na aparatima, nije Zrinjski Sarajevo pa da prokocka titulu na uštrb Vice i Ceranica i korone
5 11
plemic
pozdravljam vas nogometno-politički analitičari. odoh drmnuti jednu žuju u klubanu.
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti