Jakirović pred duel Kupa protiv Sarajeva: Psihološka prednost je na našoj strani

Novi izazov za Zrinjski

Jakirović pred duel Kupa protiv Sarajeva: Psihološka prednost je na našoj strani

Nakon velike pobjede nad FK Sarajevo u utakmici igranoj u subotu u okviru m:Tel Premijer lige, pred ekipom HŠK Zrinjski novi je izazov i to protiv istog protivnika i na istom mjestu. 

Ovaj put radi se o utakmici 1/4 finala Kupa BiH, a igra se samo jedna utakmica, pa tko sutra bude bolji, ide izravno u polufinale ovog natjecanja. Sergej Jakirović je pred put ekspedicije Zrinjskog u Sarajevo najavio susret koji će se sutra igrati na Koševu.

"Mislim da će psihološka prednost biti na našoj strani, ali to ne znači da ne trebamo biti oprezni" - počeo je Jakirović i dodao:

"Mi trebamo očekivati motivirano Sarajevo jer svi znamo onaj osjećaj kad se izgubi utakmica. Jedva čekaš novi susret da dokažeš da je ono prije bio samo loš dan, da te nije išlo. Mislim da su sutra šanse 50/50, zbog činjenice da je Kup i zbog toga što se igra jedna utakmica u kojoj se nema pravo na pogrešku. Proći će dalje onaj koji bude pravio manje grešaka. Vidjet ćemo, 'osjetili' smo jedni druge, energetska potrošnja bila je velika, imamo par 'ranjenih', ali ne brinem jer nas ima dovoljno pa očekujem da ovi koji budu igrali sutra nadomjeste učinak ovih koji će biti odsutni."

Kakvo je stanje u momčadi, Marin Magdić neće nastupiti zbog crvenog kartona, ima li još kakvih promjena?

"Da, Magdić neće igrati zbog nečije pogreške. Lijepo se vidjelo na snimci da on nije igrao rukom. Njega ćemo morati zamijeniti, a moramo vidjeti stanje Ćorluke i Todorovića, no sada imamo trening pa ćemo vidjeti kako stoje stvati i bit ćemo pametniji. Tko osjeti probleme, neće ići s nama, ali opet ponavljam, vjerujem u momke koji će, bude li potrebe zaigrati umjesto njih."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Vinko Marinović najavio je ofanzivnije izdanje Sarajeva. Kakav Zrinjski sutra možemo očekivati na Koševu?

"Pa, isto ako ne i jače. Ja mislim da mi možemo odigrati još bolje, da imamo prostora za napredak i prošlu utakmicu smo mogli riješiti puno ranije. Sarajevo će izaći agresivnije. Ja nemam problem s tim, svi mi želimo pobjede i prolaz dalje. Morat ćemo biti još bolji u određenim fazama igre. Igrali smo 22 minute s igračem manje i tu se malo više potrošili, no ne brinem se jer smo odlično radili i očekujem da ćemo i sutra biti na razini od subote." - kazao je Jakirović uoči sutrašnje utakmice.

Top Komentari

Sarbit2019
Kako svi imaju neku prednost nad Sarajevom ,a F K Sarajevo uvijek Šampion ?
6 1
Jadnimi
prebroja li ranjene
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi