Jakšić napustio redove zvorničke Drine

Najbolji igrač i strijelac kluba

Jakšić napustio redove zvorničke Drine

Dino Kurbegović

Nogometaši Drine iz Zvornika nakon završene polusezone u Premijer ligi BiH zauzeli su pretposljednje mjesto sa samo devet osvojenih bodova. Klub koji je ostvario samo tri pobjede i 15 poraza ne može se nadati boljem, nego ispadanju u niži rang.

Zvornički klub je veoma teškoj situaciji, nekoliko igrača je uzelo papire, a među njima je i najbolji strijelac Marko Jakšić. Ako se može kazati za nekoga iz Drine da je svijetla tačka u prvom dijelu sezone, to je onda 32-godišnji napadač koji je za SportSport.ba potvrdio da se ne vraća u Zvornik.

"Jedva smo završili ovaj prvi dio prvenstva, posljednjih par kola smo faktički samo odigrali što moramo. Situacija u klubu je veoma teška, tako da i ja napuštam Drinu. Ne mogu ništa loše kazati o boravku u Zvorniku, nismo ostvarili dobre rezultate, malo nas i sreća nije služila, pa su onda došli problemi finansijske prirode i bilo je neminovno da na samom dnu završimo prvi dio sezone", kazao je Jakšić za SportSport.ba, te dodao:

"Kada je u pitanju nastavak karijere, imam jednu ponudu iz Azije, ako se to izjalovi, moguće da ostanem u Premijer ligi, jer već imam nekoliko ponuda od ekipa iz BiH. Drini želim sve najbolje, da se konsoliduju, te već naredne godine ponovo vrate u najviši rang takmičenja", dodao je. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Marko Jakšić je u 17 odigranih utakmica u ovoj sezoni za Drinu postigao sedam golova (Rudar 2, Borac, Željezničar, Velež, Mladost i Travnik).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.