Jakupoviću, nije ovdje niko doživio amneziju!

Slatki Brazil tjera na "slatki grijeh"

Jakupoviću, nije ovdje niko doživio amneziju!

Do početka kvalifikacionog ciklusa mnogi fudbaleri su na reprezentaciju BiH gledali kao drugi, neki i kao treći izbor, neki nikako sa dosta podsmjehivanja, a preko noći zaslugom najboljih bh. fudbalera i selektora Safeta Sušića, ali i ljudi iz N/FSBiH, svima je dres Zmajeva postao opcija broj jedan!? Čudno? Ili nije?

Je li to od jednom u svima proradio patriotizam i domoljublje ili je veliki merak igrati na Svjetskom prvenstvu pa makar i za selekciju koja je u njihovom izboru ranije bila posljednja rupa na sviralu?

Ovih dana piše se o „nekom“ Eldinu Jakupoviću, rezervnom golmanu engleskog Hulla, istom onom koji je 2005. godine dobio poziv tadašnjeg selektora U-21 reprezentacije BiH Ibre Zukanovića, ali ne samo poziv nego i prednost u odnosu na tadašnjeg golman Orašja Zdenka Baotića.

Sjetio se, sada od strane FS Švicarske, zaboravljeni Eldin Jakupović da je i on rođen u Prijedoru prije 29 godina i da se, gle slučaja, i taj Prijedor nalazi u BiH Istoj onoj BiH kojoj je on okrenuo leđa kako bi 2006. nastupio u dresu švicarske selekcije do 21 godine, a dvije godine kasnije upisao je i čak jedan nastup za A tim ove alpske zemlje, čija je fudbalska reprezentacija baš kao i naša izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se narednog ljeta održati u Brazilu.

Veli Eldin kako je baš ovih dana pročitao izjavu selektora Sušića, te kaže „slušajući izjavu selektora Safeta Sušića da će u Brazil ići najbolji fudbaleri koje Bosna i Hercegovina u ovom trenutku ima te nakon razgovora s Izetom Hajrovićem, odlučio sam staviti se na raspolaganje“, rekao je Jakupović u izjavi za Dnevni Avaz, misleći da ako Pape u vrijeme njegove izdaje nije bio selektor da su svi Bosanci i Hercegovci doživjeli neku vrstu amnezije od perioda kada je on umjesto bosanskog izabrao švicarski dres.

Glavno opravdanje Jakupovića je kako je tada bio mlad i neiskusan baš kao Kolašinac, Bičakčić, Begović, pa i braća Hajrović, ali svoju grešku odlučio je priznati baš sada kada je fudbalska reprezentacija BiH izborila učešće na jednom velikom turniru, dugo mu je trebalo „samo“ sedam godina.

Kaže rezervni golman engleskog premierligaša kako je ipak 2009. javno kazao da više ne želi igrati za Švicarsku, nakon što je hladne glave sve sagledao, a naravno, što nije igrao ranije nije kriv on već tadašnji selektor Blaž Slišković.

„Znam da su u Savezu sada novi ljudi, da je drugačija atmosfera i s obzirom na to da nesmetano mogu promijeniti sportsko državljanstvo, slično kao i Hajrović, odlučio sam se ovako javno staviti na raspolaganje selektoru Sušiću. Bila bi mi čast igrati za Bosnu i Hercegovinu“, priča Jakupović za Dnevni Avaz.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pa Eldine ovako da te pitamo javno zašto ti ranije nije bila čast igrati za BiH? Lakše bi podnijeli da nam kažeš da bi ti bila čast igrati na Svjetskom prvenstvu, jer bi razumjeli tvoje sportske razloge. Ove „patriotske“ ne razumijemo, jer nismo doživjeli nikakvu amneziju tvoje izdaje sjećamo se kristalno jasno. Uostalom i Švicarska reprezentacija igra na Mundijalu, pa se i Ottmaru možeš staviti na raspolaganje. 

Kad si nam trebao okrenuo si leđa, koga to ne vrijeđa?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti