Ispred noćnog kluba defanzivac Newcastlea tukao se sa čak osmoricom muškaraca

Pokrenuta istraga o incidentu

Ispred noćnog kluba defanzivac Newcastlea tukao se sa čak osmoricom muškaraca

Edmir Škorić

Objavljen je snimak na kojem se vidi kako se kapiten Newcastlea Jamaal Lascelles obračunava sa čak osam nepoznatih muškaraca.

Prema pisanju Daily Maila, simak je nastao 20. avgusta ove godine, ali je objavljen dan nakon što je Newcastle sa igračem manje poražen od Liverpoola (1:2) u derbiju engleske Premier lige.

Lascelles je tog 20. avgusta izašao u noćni klub, no onda ga je napala grupa ljudi. Iako je zadobio dosta udaraca, on je uspijevao da im uzvrati.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sukoba, a u istragu se uključila i policija koju je Lascelles obavijestio da mu je "banda prijetila" da će pucati na njega i njegovog brata. Sve je to prijavljeno nadležnim organima koji su ispitivali Lascellesa i tražili informacije o tome kako je došlo do sukoba.

Navodno se sve izdešavalo nakon poraza Newcastlea od Manchester Cityja kada je Eddie Howe dao slobodan dan, a to je Lascelles iskoristio da izađe s bratom u noćni klub.

Oglasi

Kada su izašli iz kluba, muškarac je laktom udario njegovog mlađeg brata, poletjela je flaša votke, nakon čega je defanzivac Svraka (na videu nosi prsluk) počeo da ih tuče sve redom, da bi usput sve to zabilježila i kamera telefona nekog od svjedoka.

Jamal Lascelles je u Newcastleu od 2014. godine i odigrao je preko 200 utakmica za klub. Međutim, od naglog "uspona" prošle sezone sa saudijskim novcem, igra sve manje jer u timu imaju bolje igrače.

Svrake su razbile Aston Villu sa 5:1 u prvom kolu, a onda porazi od Cityja i Liverpoola u dva uzastopna derbija, no navijače posebno frustrira onaj koji su doživjeli na svom St. James'u u nedjelju protiv Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Golom Gordona domaćin je poveo u 25. minuti, od 28. minute (isključen Van Dijk) imali igrača više, ali na kraju izgubili. Rezervista Darwin Nunez je u 81. pogodio za 1:1, a u 93. minuti isti igrač donosi pobjedu gostima iz Liverpoola.

Ekipu Newcastlea čeka još jedno teško gostovanje narednog vikenda, pošto će odmjeriti snage sa De Zerbijevim Brightonom koji igra sve bolje i bolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi