Jamak: Pavlović i Hodžić su prava pojačanja, Čelik će na proljeće biti bolji
Jamak je u prvom dijelu sezone bio jedan od najboljih igrača kluba, a od njega se i u nastavku sezone očekuje da bude jedan od oslonaca ekipe i igrač koji donosi prevagu

Veznjak kluba s Bilinog polja za SportSport.ba

Jamak: Pavlović i Hodžić su prava pojačanja, Čelik će na proljeće biti bolji · Intervju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su u prijateljskom meču u okviru priprema za nastavak sezone na Bilinom polju savladali rezultatom 3:0 tim Novog Travnika, koji se takmiči u 1. ligi FBiH. 

Zeničani će do utakmice sa Slobodom vjerovatno odigrati još jednu utakmicu, ali protivnik još nije poznat. Još malo je ostalo do nastavka prvenstva, a nakon jučerašnje utakmice razgovarali smo s veznjakom, iskusnim Nerminom Jamakom koji je za SportSport.ba govorio o pripremama za nastavak sezone, pojačanjima u ekipi, kapitenskoj traci koju je ponio, interesu Željezničara, ali i novim loptama s kojim će se igrati nastavak lige.

Jučer ste bez problema pobijedili tim Novog Travnika, kako je to bilo na terenu iz tvog ugla?

"Dobro smo se istrčali, očigledno je bilo da smo mi kvalitetniji i spremniji tim. Pokušavali smo neke varijante i akcije isprobati, te mislim da smo u tome uspjeli. Bilo je dobrih akcija, došli su i golovi i osim te povrede Salčinovića sigurno da je utakmica opravdala svrhu. Nadam se da ćemo imati još jedan meč kako bi još spremniji i uigraniji dočekali tim Slobode na otvaranju drugog dijela prvenstva".

Čelik je u ovom prelaznom roku mijenjao tim s nekoliko igrača, neki su otišli, novi su došli, kakvo je tvoje mišljenje o novim igračima?

"Mislim da imamo bolji tim nego jesenas, Hodžić i Pavlović su prava pojačanja, to su provjereni igrači koji će nam dobro doći. Najbitnije je da je ostao kostur ekipe, nadam se da će ljudi iz kluba uspjeti još angažovati jednog stopera i napadača, kako bi imali kompletiran tim za nastavak sezone, gdje sam siguran da ćemo biti bolji nego jesenas".

Prije odlaska u Antaliju bilo je određenih špekulacija glede vašeg povratka u Željezničar, jesu li vas kontaktirali s Grbavice?

"Da kažem da nisu slagao bih, bilo je kontakata, zvali su me, ali ja sam vezan ugovorom s Čelikom i trenutno nije moguće da napustim klub. Drago mi je što se pozitivne stvari dešavaju u Želji, ali ja sam igrač Čelika, profesionalac sam pod ugovorom i tako se ponašam".

U prvom dijelu prvenstva bio si ponajbolji igrač Čelika, a najbolje igre pružao si protiv najjačih ekipa, trener ti je u nekoliko navrata dodijelio i kapitensku traku, šta to za tebe predstavlja?

"Pa mislim da je iza mene dobre polusezona, nije bilo povreda što je najbitnije. Moji saigrači su također zaslužni za moje partije jer ne igram sam nogomet, nego je ovo kolektivni sport. Zahvalio bi se i stručnom štabu na povjerenju, a kada je u pitanju kapitenska traka, sigurno da nije mala stvar biti kapiten jednog Čelika, nadam se da ćemo na proljeće svi zajedno krenuti prema naprijed. Još pamtim sjajnu atmosferu na utakmicama u prvom dijelu sezone, a posebno protiv Sarajeva, kada je stadion bio skoro ispunjen do posljednjeg mjesta".

U prvoj utakmici nastavka Premijer lige Čelik dočekuje Slobodu, ekipu koja igra veoma tvrd i agresivan nogomet, kakvo je tvoje mišljenje o klubu s Tušnja?

"Sloboda je mnogo dobila dolaskom Zlatana Nalića, tu je naravno i nekoliko iskusnih igrača, majstora koje i sam poznajem, s nekima sam i zajedno igrao. Oni su najčvršća ekipa u ligi i očekujem dobru utakmicu na Bilinom polju. U prvoj utakmici u Tuzli su nas pobijedili minimalno 1:0 golom iz jedanaesterca, nemam ništa protiv da se isti rezultat ponovi, ali u našu korist ovaj put".

Za kraj nam kažite vaše mišljenje o novim Select loptama, mnogi igrači se žale na njih, kakvo je tvoje mišljenje?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stvarno imam velike primjedbe na nove lopte, one su tako teške i tvrde. Isto kao da igrate futsal. Mogu kazati da su ove lopte slične onim s kojim se igralo prije šest-sedam godina. Mislim da je ovo velika greška Nogometnog saveza i da će se to primijetiti i na terenu. U kontaktu sam i s mnogim igračima iz drugih klubova i niko nije imao riječi hvale za Select lopte. Ne znam može li se kako promijeniti ova odluka, ali Adidasove lopte su umjetnost i ljepota naspram ovih novih", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba veznjak Čelika Nermin Jamak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
nemam ponivno rječi hvale,,igrači nemaju plate,tavori se sa polu pojačanjima i otpadcima iz ozbiljnih klubova,ponavljaju se defilei novih nikakvih igrača i trenera i nekada imam osječaj da igrači kada ih niko neče i ne mogu nigdje,menađeri i duše briznici ih kao otpad smjeste na deponiju zvana NK.ČELIK. ..SRAMOTA VIŠE ZAISTA...
0 0
redbull
Dr.mr.sci.prof. ove lige!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi