Jamak: Vjerujem da će sutra najviše profitirati gledaoci koji dođu na Grbavicu
Jamak je na posljednjem meču na Grbavici bio jedan od najboljih pojedinaca na utakmici, a tako se i očekuje u sutrašnjem meču

Veznjak Čelika pred gostovanje Željezničaru

Jamak: Vjerujem da će sutra najviše profitirati gledaoci koji dođu na Grbavicu

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

Nogometaši Čelika sutra će gostovati u pretposljednjem kolu Premijer lige ekipi Željezničara.

Gostovanje na Grbavici za crno-crvene dolazi nakon dva poraza od Sarajeva i Zrinjskog, ali i bez ikakvog rezultatskog imperativa, budući da su Zeničani već prije par kola i definitivno izborili opstanak što je bio cilj u ovoj sezoni.

Sutra se svakako očekuje jedna dobra i efikasna utakmica, budući da nijedna ekipa nema rezultatski imperativ. Ove sezone Čelik i Željezničar su odigrali dvije dobre utakmice, na Bilinom polju je bilo 1:0 za Čelik, dok je na Grbavici bilo 3:2 za Željezničar.

Jedan od igrača kojem sutra svakako neće biti lako je 32-godišnji Nermin Jamak. Dijete kluba s Grbavice dolazi na svoj stadion po drugi puta ove sezone, ali u crno-crvenom dresu.On je za SportSport.ba najavio naredni meč svog tima.


"Očekuje nas posljednja gostujuća utakmica u ovoj sezoni, idemo Željezničaru, koji je na zelenom terenu izborio Evropu. Mi smo izborili opstanak što je bio cilj kluba, tako da sutra treba očekivati jednu dobru i zanimljivu utakmicu. Ni Željo, a ni Čelik nema rezultatski imperativ u sutrašnjem meču, tako da se nadam da će biti dosta dobrih poteza, ali i golova" ističe Jamak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Moguće je da će treneri priliku dati i nekim drugim igračima

"Vjerovatno će naš šef dati šansu i nekim drugim igračima, da vidi na koga se može računati u narednoj sezoni. Na Grbavici smo bez Miletića i Varde, a u ekipu se vraća Jurina. Mislim da će biti dobra utakmica, takva je i bila posljednja na Grbavici, kada je postignuto čak pet golova. Utakmice Željezničara i Čelika su interesantne i zanimljive, nadam se da će navijači i jedne i druge ekipe moći uživati u sutrašnjoj utakmici, te da će sa stadiona otići zadovoljni", kazao je za SportSport.ba Nermin Jamak, koji je na zadnjem meču na Grbavici postigao sjajan gol iz slobodnjaka i bio najbolji pojedinac Čelika na toj utakmici.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi