Musiala objasnio izbor Njemačke ispred Engleske, a Bayern ga odmah 'nagradio'
Foto - EPA

Njemačka 'ukrala' igrača Engleskoj

Musiala objasnio izbor Njemačke ispred Engleske, a Bayern ga odmah 'nagradio'

M. Šljivak

Jamal Musiala odlučio je u budućnosti nastupati za reprezentaciju Njemačke.

Talentovani fudbaler koji za nekoliko dana puni 18 godina prihvatit će poziv Joachima Lowa i debitovat će za seniorsku reprezentaciju Elfa već u martu.

U mlađim kategorijama Musiala je nastupao za Englesku, a odluku da promijeni reprezentaciju je donio sam.

"Imam njemačko i englesko srce i oba rade. Dosta sam razmišljao o ovome. Razmišljao sam šta je najbolje za moju budućnost, gdje imam više šanse za igrati i na kraju sam odlučio poslušati osjećaj koji mi je već duže vrijeme govorio da je Njemačka prava odluka. To je zemlja u kojoj sam rođen, ali odluka nije bila nimalo lagana. Ne bih bio ovdje bez Chelseaja i Fudbalske asocijacije Engleske. Oni su me učinili onim što sam danas", poručio je ovaj mladi momak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je ranije najavio da će produžiti ugovor sa Musialom. Sve je spremno za potpis do 2026. godine i on bi trebao biti obavljen do kraja sedmice.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Bravo, super Bayern
5 0
Jupp
Nevjerovatno snalažljivo djeluje na terenu za svoje godine, mogao bi imati svijetlu budućnost ako nastavi sa ovakvim partijama.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti