Jamal Musiala odabrao reprezentaciju za koju će nastupati
Foto - EPA

Imao je težak izbor

Jamal Musiala odabrao reprezentaciju za koju će nastupati

M. Šljivak

Mladi fudbaler Bayerna Jamal Musiala (18) odabrao je reprezentaciju za koju će nastupati.

Talentovani ofanzivac bavarskog velikana donio je odluku da u budućnosti nastupa za seniorsku reprezentaciju Njemačke, iako je u prošlosti uglavnom nastupao za omladinske selekcije Engleske.

Oba nacionalna tima su najavila pozive 18-godišnjem fudbaleru za utakmice koje se igraju u martu, ali talentovani tinejdžer je na kraju odlučio da će prihvatiti poziv selektora Njemačke Joachima Lowa.

Kako navode njemački mediji, Masuiala smatra da u reprezentaciji Njemačke ima veće šanse da bude starter i zbog toga je donio ovakvu odluku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Musiala je rođen u Njemačkoj. Otac mu je Nigerijac sa engleskom pasošem, a majka je Njemica. Većinu života je proveo u Engleskoj, ali ipak je na kraju odlučio da igra za zemlju u kojoj je rođen.

Talentovani fudbaler je sinoć protiv Lazija postao drugi najmlađi fudbaler koji je zabio gol u nokaut fazi Lige prvaka (Bojan Krkić najmlađi), a ranije je postao najmlađi strijelac za Bayern u Bundesligi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Twista
Mali je prezreo za svije godine! Stvarno igra ozbiljan fudbal.
4 0
user1583752673
Muller ima nasljednika u Bayernu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi