U Engleskoj večeras ne postoji omraženiji lik od njega

Nije htio da oda počast minutom šutnje

U Engleskoj večeras ne postoji omraženiji lik od njega

E. Škorić

U utorak navečer igraju se mečevi 10. kola engelskog Championshipa, a počeli su minutom šutnje u čast nedavno preminule kraljice Elizabete II.

Britanska kraljica umrla je u četvrtak u 97. godini života. Rodila se 21. aprila 1926. godine i bila je najdugovječniji monarh u povijesti, ove godine obilježivši 70 godina vladavine.

Premda nije objavljen uzrok smrti, poznato je da je kraljičino zdravlje u posljednje vrijeme zabrinjavalo njenu porodicu i ljekarski tim kojeg je imala na raspolaganju.

Širom Britanije je žalost, odgođene su brojne aktivnosti, a sve to pogodilo je i sport. Engleski nogomet nakratko je prošlog vikenda stao, a večeras se ipak igraju mečevi Championshipa.

Naređeno je da se otvore minutom šutnje povodom kraljičine smrti, ali samo jedan igrač odbio je odati na taj način počast.

Irski reprezentativac James McClean, veznjak Wigana koji je rođen u Derryju, odvojio se od ostatka tima koji je zagrljen odavao počast minutom šutnje na gostovanju kod Huddersfielda.

Oglasi

Irac je ubrzo postao najomraženija ličnost u Britaniji, a ostaje da se vidi na koji način će i hoće li uopšte na kraju biti kažnjen zbog svog poteza. 

Haos u Engleskoj: Otkazane još tri utakmice Premier lige, ali i jedan meč Evropske lige

Zbog smrti kraljice Elizabete i njene sahrane, otkazane su brojne utakmice engleskih klubova.

Većina policijskih snaga usmjerena je ka sahrani kraljice Elizabete II, zbog čega je UEFA pomjerila meč Napolija u Ligi prvaka u Glasgowu protiv Rangersa sa utorak na srijedu, dok je u potpunosti otkazan duel Arsenala i PSV-a u Evropskoj ligi, a koji je bio planiran za četvrtak.

Chelsea će pak odigrati sutrašnji meč Lige prvaka protiv Salzburga na svom Stamford Bridgeu, s tim da neće biti intonirana himna takmičenja prije početka utakmice.

Ipak, ljubitelje engleske Premier lige brine to što će se narednog vikenda najvjerovatnije otkazati derbi između Chelseaja i Liverpoola.

Osim derbija Chelsea - Liverpool, otkazan je i duel Manchester Uniteda protiv Leedsa, te Brightona i Crystal Palacea.

Tako će u okviru 7. kola Premier lige biti odigrano sedam od deset utakmica. U petak će igrati Aston Villa i Southampton te Nottingham Forrest i Fulham, dan kasnije Wolves - Manchester City, Newcastle i Bournemouth te Tottenham i Leicester.

U nedjelju na programu dva meča. Brentford od 13h dočekuje Arsenal, a od 15:15 sati sastaju se Everton i West Ham. Naknadno će biti poznati novi termini odigravanja otkazanih utakmica.

Promo

Top Komentari

SarajFK
SVAKA TI CAST MOMCINO!!! pOPISAM I NJIH I KRALJICU.
15 2
goku_iz_sirokog
A zašto bi bio kaznjen? Jel zabranjeno imati svoj stav??
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi