"Da se pita moja porodica, oni bi radije Bosnu i Hercegovinu"
FOTO: McClean(desno) u skoku

Zmajevi u martu igraju baraž za Evropsko prvenstvo

"Da se pita moja porodica, oni bi radije Bosnu i Hercegovinu"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će u martu igrati baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo. Zmajevi će za protivnika 26. marta imati Sjevernu Irsku. 

Ukoliko izabranici Dušana Bajevića izbace Sjevernu Irsku u finanlnom susretu razigravanja za protivnika će imati boljeg u duelu između Slovačke i Irske.

Reprezentativac Irske, James McClean je u razgovoru za irske medije kazao kako bi on radije u finalu igrao protiv Sjeverne Irske nego Bosne i Hercegovine, dok njegova porodica za rivala želi BiH.

"Za mene lično Sjeverna Irska je uzbudljivija opcija, ali to nije važno ako ćemo se plasirati. Ako pitate moju porodicu, iskren da budem, oni bi radije Bosnu i Hercegovinu", kazao je ovaj 30-godišnjak te dodao:

"Za njih bi to bile utakmice sa manje gnjavaže, lakše bi se pripremili. Za mene je utakmica sa Sjevernom Irskom uzbudljivija od one protiv Bosne u gostima, zatim da se plasiramo i u Dublinu igramo dvije utakmice Evropskog prvenstva."

McClean je inače trenutno član Stoke Cityja, a u omladinskim kategorijama je nastupao za reprezentaciju Sjeverne Irske jer je rođen u Derryju, a kada je u pitanju seniorska selekcija odlučio se za Irsku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za U21 reprezentaciju Sjeverne Irske je odigrao sedam utakmica, da bi u februaru 2012. godine debitovao za Irsku i od tada je standardan član reprezentacije te zemlje uz 68 odigranih mečeva i 10 postigntih golova.

Bio je član selekcije Irske koja je u baražu za odlazak na EURO 2016. godine izbacila Bosnu i Hercegovinu sa ukupnih 3:1.

Top Komentari

Rajvosa2019
Pitacu te ja jarane za 2-3 mjeseca poslije ribanja u BiH , mi mozemo i icemo na EP - mozes nas kasnije gledati na malim tv ekranima , a tvoja porodica tada ima priliku da navija za BiH
18 0
Leo
Nećete vi jaro niđe
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije