Fudbalska propalica dobila novu šansu - Potpisao je ugovor kojim se vraća u život

James završio s novim klubom

Fudbalska propalica dobila novu šansu - Potpisao je ugovor kojim se vraća u život

Midhat Šljivak

Kolumbijska zvijezda James Rodriguez (32) novi je igrač brazilskog velikana Sao Paula. Ofanzivni veznjak dogovorio je saradnju s ovim timom i uskoro će biti predstavljen u novom klubu.

James Rodriguez karijeru nastavlja u Brazilu. On je danas postao član ekipe Sao Paula.

Iza 32-godišnje kolumbijske zvijezde je veoma buran period u kojem mu je karijera u konstantnom padu. Imao je neuspješne izlete u Evertonu, katarskom Al Rayyanu i Olympiacosu, a ne može se pohvaliti i da je blistao bilo gdje nakon 2014. godine.

On je kao jedan od najboljih igrača Svjetskog prvenstva u Brazilu napravio veliki transfer od 80 miliona eura iz Monaca u Real Madrid.

Međutim, u Madridu se nije najbolje snašao. Uglavnom je bio u sjeni drugih velikih zvijezda, pa je dvije godine otišao u Bayern kako bi pokušao doći do daha.

Oglasi

Ni u Minhenu nije pokazao previše. Imao je dobrih izdanja, no nije se bavarski gigant previše potrudio da ga zadrži, pa je otišao u Everton.

Neuspješne epizode u Kataru i Grčkoj jasan su znak da Rodriguez nije ni sjena od igrača kakav je nekad bio i dugo je tražio novi klub.

Na kraju je završio u Brazilu. U Sao Paulu će imati priliku da krene ispočetka i vidjet ćemo kako će se snaći u ovom klubu.

James je za reprezentaciju Kolumbije odigrao 90 utakmica i postigao je 26 golova.

Top Komentari

Sioux1921
Jedine propalice ste vi novinari na ss
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti