Manchester City prejak i za Newcastle, pritisak prebačen na Arsenal

Premier liga

Manchester City prejak i za Newcastle, pritisak prebačen na Arsenal

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja savladali su Newcastle u susretu 26. kola engleske Premier lige.

City je na Etihadu bio izrazit favorit protiv petoplasiranog Newcastlea, koji je u lošoj formi u posljednje vrijeme. Iako je bio dostojan protivnik domaćoj momadči, Svrake nisu uspjele doći do bodova, a niti do utješnog gola.

Manchester City je na vodstvo čekao samo 15 minuta. Phil Foden je nakon sjajnog prodora stigao do gola. Nakon što je šutirao, lopta je zakačila jednog igrača gostiju i prevarila golmana Popea.

Newcastle u prvom dijelu nije imao nijedan udarac u okvir domaćeg gola, iako je bilo opasnih napada na gol Cityja, ali nedostajalo je završnice igračima u crno-bijelim dresovima.

Ni City nije bio pretjerano efikasan kako zna da bude, ali je uspio još jednim golom u nastavku da riješi pitanje pobjednika.

U 67. minuti lijepa akcija tima Pepa Guardiole, da bi Haaland na kraju dobro dodao do Bernarda Silve, a Portugalac pogodio samo dvije minute nakon što je ušao u igru umjesto Kevina de Bruynea.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1632017658475425792[/twitter]

Manchester City je nakon današnje pobjede vodećem Arsenalu došao na samo dva boda, ali Topnici imaju meč manje, pošto danas od 16 sati na Emiratesu kao veliki favoriti dočekuju ekipu Bournemoutha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Građana tiče, nastavljaju potjeru za Arsenalom i aktuelni prvak nipošto ne planira odustati od titule. U međuvremenu, spremaju se i za revanš protiv Leipziga u Ligi prvaka naredne sedmice.

U narednom kolu u Premier ligi City će gostovati Crystal Palaceu, dok će ekipa Newcastlea kod kuće protiv Wolverhamptona tražiti prekid jedne negativne serije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi