Ima li većeg "luđaka" u Premiershipu? Noć uoči meča pivo i pizza, na terenu dominacija

Bivši saigrač sve otkrio

Ima li većeg "luđaka" u Premiershipu? Noć uoči meča pivo i pizza, na terenu dominacija

A. Čaušević

Engleski Premiership već deceniju slovi za najjaču ligu svijeta. U međuvremenu su na Ostrvu igrali mnogi igrači za životopisnom prošlošću, od kojih neki polako, ali sigurno poprimaju status legende. 

Zbog svog načina života i šta je sve prošao u životu Jamie Vardy sigurno spada u grupu "najluđih" igrača Premiershipa. Dobro je poznato da je svojevremeno bio i u zatvoru zbog učešća u brojnim tučama po pabovima.

Vardy je u Premiershipu svoj prvi meč odigrao sa 27 godina. Do tada je igrao u nižim ligama, ali je u međuvremenu postao jedan od najubitačnijih napadača najzahtjevnije fudbalske lige na svijetu.

Međutim, čini se da nije promijenio neke svoje navike jer je prije dvije godine na trening Lisica stigao obučen u Spidermana jer itekako voli da "luduje" što je očigledno njegov način života.

U šampionskoj sezoni Leicester Cityja Vardyjev saigrač je bio i Richie de Laet koji je otkrio do sada neke od nepoznatih detalja.

"Kao profesionalni fudbaler znate kada smijete piti, a kada ne. Jamie je bio izuzetak. Jeo bi pizzu i pio pivo na noć uoči utakmice i na susret stigao potpuno svjež", kaže de Laet.

"Već neko vrijeme moji roditelji i prijatelji mu moraju dostaviti posebnu isporuku piva kada krenu u Englesku. Nekoliko piva u automobilu i on je sretan".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Noć uoči 11. utakmie u kojoj je zabio gol i stigao rekord Ruuda Van Nistelrooya poslali smo vozača autobusa po vino. Ja sam popio malu čašu, a on ostatak boce. Sljedeći dan je oborio rekord", ispričao je sadašnji igrač Antwerpa.

Vardy je i ove sezone podjednako dominantan kao i ranije. Šestu godinu zaredom prešao je dvocifren broj golova. Trenutno je na broju 12 i nema sumnje da će do kraja sezone taj broj narasti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi