Jan Koller: Pljačkali su me jednom godišnje, ali Lewi je bilo najgore - njemu su vezali ženu

Dortmund je poznat po kriminalu

Jan Koller: Pljačkali su me jednom godišnje, ali Lewi je bilo najgore - njemu su vezali ženu

Edmir Škorić

Jan Koller bivši je češki napadač koji se proslavio igrajući u Borussiji Dortmund od 2001. do 2006. godine.

Koller je bio prepoznatljiv po svojih 202 centimetra i bio je prava napast za protivničke šesnaesterce zbog visine. Njegovi golovi nerijetko su dolazili nakon skok igre, no naravno znao je bivši reprezentativac Češke da zabija golove i nogama.

Karijeru je počeo u omladinskom pogonu kluba Smetanova Lhota u selu u kojem je rođen. Zanimljivo da je najprije bio golman, a kasnije se prebacio u napadača. Profesionalna karijera počela je u češkom velikanu Sparti iz Praga 1994. godine, da bi kasnije igrao u Lokerenu i Anderlechtu, odakle je prešao u Borussiju.

U prvoj sezoni s Borussijom osvaja Bundesligu, a godine 2006. odlazi u Monaco, da bi kasnije nastupao i za 1. FC Nürnberg i Krylia Sovetov Samara. Karijeru završava u Cannes 2011. godine.

S 55 golova je rekorder u dresu Češke, a prije nego je počeo da igra ozbiljan nogomet, bio je u vojsci i tamo je, kaže, radio razne poslove, brisao je podove, kuhao, prao posuđe. Nakon toga, zaposlio se u jednoj banci gdje je razvrstavao kovanice.

"Kada sam radio u skladištu banke, igrao sam za Spartu B i dobio sam prvi ugovor. Polako sam počinjao da igram profesionalan nogomet dok sam istovremeno razvrstavao kovanice i zarađivao neki novac za sebe", otkrio je Koller.

Posebno pamti godine koje je proveo u Njemačkoj, u gradu Dortmundu koji je poznat po kriminalu.

"U pet godina sam pet puta opljačkan. Jednom godišnje... No, jedna moj kolega prošao je i gore od mene - rekorder je sa 13 pretrpljenih pljački u Dortmundu", kazao je kroz smijeh Koller u podcastu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tvrdi da je jedan od najboljih napadača na svijetu Robert Lewandowski prošao pakao u Dortmundu dok je bio član Borussije.

"Njemu je bilo još gore, opljačkali su ga pred njegovom ženom i djetetom, vezali mu ženu", priznao je Koller.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

volta
Uopšte nije sporno ko su ti lopovi koji sve to rade, to su sve stranci , kad u državi imaš više od 10 miliona Turaka, Poljaka, Rumuna, Bugara, Rusa, Srbijanaca, Madjara i naravno Bosanaca
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije