Kao da nešto želi reći: "Šta je značio taj osmijeh?"

Nijemci se pitaju

Kao da nešto želi reći: "Šta je značio taj osmijeh?"

Eldar Ganibegović

Nakon što su u prethodnom osigurali titulu, fudbaleri Bayerna su u subotu u 32. kolu Bundeslige s 3:1 poraženi na gostovanu kod Mainza. 

Jedini gol za Bayern je u toj utakmici u 33. minuti postigao Robert Lewandowski, ali i bez obzira na to, Poljak je u centru pažnje zbog eventualnog transfera na ljeto s kojim ga povezuju svjetski mediji. 

Njegovo ponašanje nakon utakmice povuklo je niz pitanja njemačkih medija. Naime, Lewa je nakon utakmice uprkos porazu vidno raspoložen i nasmijan ušao u klupski autobus, a novinarima nije želio davati nikakve izjave negativno klimajući glavom.

Kako tvrdi njemački "Bild", 33-godišnjak je bio jedan od prvih igrača koji se istuširao, a kasnije napuštajući stadion nije bio neraspoložen, unatoč teškom porazu i s osmijehom na licu stigao je do autobusa.

"Šta je značio taj osmijeh? Želi li nam nešto reći?", pitali su se novinari "Bilda".

Pitanje koje su postavili očito se odnosi na nedavna izvješća o razgovorima između dužnosnika Bayerna i agenta nogometaša Pinija Zahavija. Lewandowski bi želio da mu se ugovor produži na sljedeće dvije godine, a očekuje i povišicu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zahtjevi koje postavlja su previsoki za Bavarce, no kako tvrde njemački mediji, Barcelona ih može ispuniti, što također stvara podjele u Bayernu.

Šta će na kraju biti s Lewandowskim, ostaje nam da vidimo. Jedno je jasno - čeka nas zanimljivo ljeto. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi