Janjoš o golu sa 50 metara: Velemajstorski je...

Trener Sarajeva

Janjoš o golu sa 50 metara: Velemajstorski je...

Sarajevo je izgubilo u gostima kod Zarije u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu. Bordo tim je od Zarije poražen sa 2:1, što svakako ne može zadovoljiti navijače Sarajeva koji su vjerovali u dobar rezultat u Moldaviji. 

Nakon utakmice u prostorijama stadiona "Zimbru" u Kišnjevu održana je konferencija za medije na kojoj je moldavskim novinarima na pitanja odgovarao trener FK Sarajevo Mehmed Janjoš. 

"Utakmicu možemo podijeliti u dva poluvremena. U prvom domaćin je postigao dva pogotka i imali su sjajan posjed lopte, a mi nismo pronašli rješenje za to. U nastavku smo izvršili dvije izmjene, izašli smo visoko na polje protivnika i mislim da je Sarajevo na kraju zaslužilo neriješen rezultat", kazao je Janjoš.

Dotakao se Janjoš i drugog primljenog gola sa centra terena.

"Ne volim što smo ga mi primili, ali bio je velemajstorski. Prvo poluvrijeme je završeno, hvala domaćinu na korektnosti, a za sedam dana slijedi revanš. Biće nam teško u Sarajevu. Ne očekujemo nimalo lagano utakmicu, jer sam i jučer rekao da su ovo dvije podjednake ekipe po kvalitetu. Ali, mislim da imamo velike šanse da prođemo u drugo pretkolo. Ekipa protiv koje smo igrali je vrlo iskusna, koristi svaku šansu i vidjeli ste kako su postigli gol. Sarajevo ima veću tradiciju, no to treba pokazati na terenu." 

Na pitanje da li bi eventualno ispadanje za Sarajevo značilo razočarenje, Janjoš je odgovorio:

"Hoće sigurno, ali u fudbalu su uvijek moguća tri rezultata. Mi ćemo uzvratiti gostoprimstvo, ali ćemo sve učiniti na terenu da prođemo dalje", istakao je.

O golu koji je primio Bojan Pavlović još jednom je govorio s velikom dozom respekta prema strijelcu. 

"Rekao sam već da je fenomenalan. Naš golman je pogriješio, ali igrač kada sa 50 metara podigne glavu i pogodi, pa i da je šutirao na prazan gol, to je umijeće."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi