Bh. kadeti među deset najboljih ekipa na svijetu

Janković: Borit ćemo se za deveto mjesto svim srcem

E. Čaušević

Naši kadeti danas su savladali u Zaragozi na Svjetskom prvenstvu selekciju Dominikanske Republike.

Bh. košarkaši ovom pobjedom osigurali su mjesto među prvih deset selekcija na Svjetskom prvenstvu u Španiji što je odličan rezultat. Jedan od najboljih danas na parketu bio je Aljoša Janković koji je nakon utakmice kazao da je ovo bila jako važna pobjeda za naš tim.

"Mislim da je ovo jedna veoma važna pobjeda za nas da vratimo izgubljeno samopouzdanje nakon onog poraza od Australije. Danas smo igrali jako dobro, igrali smo odbranu dobro, istrčali smo dosta kontri koje su nam otvorile dosta lakih poena. Naravno, borit ćemo se svim srcem za to deveto mjesto", rekao je Janković.

Naredni meč naši košarkaši igraju za deveto mjesto, a protivnik će im biti Kina ili Finska. Naši igrači priželjkivaju da će to biti Finska koja nas je prošle godine porazila na Evropskom prvenstvu.

"I ja bih volio da se revanširamo Finskoj za taj poraz prošle godine na Evropskom prvenstvu. Mislim da je došlo vrijeme da im vratimo za taj poraz", dodao je naš košarkaš.

Janković je na kraju dodao da je atmosfera nakon poraza od Australije u ekipi sve bolja, te da će dati maksimum da slave u zadnjoj utakmici na Svjetskom prvenstvu.

"Bio je zaista težak poraz, ali uspjeli smo se vratiti, to smo pokazali sa ove dvije pobjede. Trebamo se što bolje pripremiti za naredni meč i nadamo se pobjedi", rekao je Janković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi