Pomoćnik selektora Baždarevića

Janković: Raduje me što su naši igrači zdravi i spremni

Pomoćnik selektora Baždarevića Igor Janković istakao je kako još uvijek nije poznato ko će istrčati na teren u petak. 

"Nama je svaka naredna utakmica finalna. Period u Zenici smo iskoristili maksimalno da poradimo na taktičkom uigravanju, a imamo još vremena do petka. Sigurno je da ćemo krenuti agresivno i ofanzivno, ali još uvijek nnaliziramo protivnika i odluku o konačnom sastavu još nismo donijeli. Utakmica u Izraelu će nam služiti da izvučemo neke pouke iz te utakmice i raduje nas što su nam ovoga puta svi igrači zdravi i spremni. Nadamo se da ćemo uz podršku navijača napraviti iskorak i osvojiti tri boda.", kaže pomoćnik selektora Baždarevića, Igor Janković. 

"Vranješ nije jučer trenirao jer je prekjučer dobio jedan udarac u potkoljenicu. Međutim, za današnji trening će biti spreman. Svi ostali igrači su zdravi i to može da nas raduje. Stojan Vranješ i Semir Štilić su sinoć stigli na okupljanje, odradit će danas trening a mi ćemo odlučiti da li će ostati sa nama i u narednom periodu ili će se vratiti kući", rekao je Janković. 

"Neki igrači su manje igrali, nekom je ranije a nekom kasnije završilo prvenstvo. Mislim da će u predstojećih 90 minuta svi oni to nadoknaditi svojom željom. Ova utakmica je vrlo bitna, nemamo pravo na kiks. Gol u samom početku bi nam olakšao posao, ali najbitnije je da pobijedimo pa makar i u sudijskoj nadoknadi"

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Iskoristili smo ovo vrijeme da maksimalno izanaliziramo igru Izraela. Oni su izuzetno tehnički potkovani i dosta dugo igraju skupa. Ponavljam, moramo izvući pouke iz poraza u Haifi i ne dozvoliti im da igraju svoju igru, već da im nametnemo svoju", rekao je za kraj Igor Janković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti