Stopama Džeke, Ibiševića, Hajrovića...: Januar donosi novi veliki transfer bh. fudbala

Pregovori traju i traži se destinacija

Stopama Džeke, Ibiševića, Hajrovića...: Januar donosi novi veliki transfer bh. fudbala

Admin Čaušević

Zimski prijelazni rok donosi daleko manje uzbuđenja nego ljetni, ali obično bude velikih transfera.

Tokom januara realizovani su neki od najvećih transfera u historiji bh. fudbala, a jedan takav se očekuje i u prvom mjesecu 2022. godine.

Gotovo pa sigurno će sredinu promijeniti Anel Ahmedhodžić nakon što je odigrao nekoliko briljantnih sezona u dresu Malmea.

Sam Ahmehodžić je prije nekoliko sedmica izjavio da napušta Švedsku, a isto je potvrdio i njegov menadžer Marcus Rosenberg.

Sada se postavlja pitanje gdje bi talentovani štoper mogao otići. Prema nezvaničnim informacijama Malmo će inkasirati između 5 i 7 miliona eura.

Za 22-godišnjaka interes već duže vremena pokazuje Atalanta, u utrku se uključio i Brentford, dok pomno situaciju prati i Milan.

Rossoneri traže štopera za budućnost pošto je Simon Kjaer povrijeđen, a Alessio Romagnoli napušta klub na kraju sezone kao slobodan igrač.

Ukoliko pogledamo u prošlost tokom januara klub je promijenio i Edin Džeko koji je prije deset godina prešao iz Wolfsburga u Manchester City za 37 miliona eura.

Posljednji dani zimske fudbalske pijace 2012. godine donijeli su transfer Vedada Ibiševića iz Hoffenheima u Stuttgart za 4.5 miliona eura.

Od zvučnih transfera bh. fudbalera tokom januara izdvaja se i prelazak Izeta Hajrovića iz Grasshopera u Galatasaray u janauru 2014. godine za 3.5 miliona eura.

Top Komentari

huba
Puno sreće i dobrih utakmica gdje god da odeš.
10 0
BigBabo
Dolazi u AC Milan jarane.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi