Ahmedhodžić se sprema za potpis: Dva kluba kreću u finalnu utrku

Transfer karijere na pomolu

Ahmedhodžić se sprema za potpis: Dva kluba kreću u finalnu utrku

Haris Zilić

Sve je izvjesnije da će bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić napustiti Malme s kojim je krajem 2021. godine osvojio i novu titulu prvaka Švedske.

Ahmedhodžiću je i porasla cijena na transfermarktu, sada vrijedi sedam miliona eura, a januar će biti mjesec koji će nam dati mnoga pitanja o njegovoj karijeri.

Dva kluba navodno ulaze u uzbudljiv finiš utrke u kojoj žele potpis bh. reprezentativca.

Riječ je o italijanskoj Atalanti i engleskom Brentfordu.

Upravo su dva pomenuta tima bila glavni kandidati za dovođenje Anela Ahmedhodžića, a sada su stvari postale ozbillnije.

Brentfordu je potreban defanzivac, dok Atalanta već godinu dana ima na radaru Ahmehodižića.

Čini se da bi 2022. godina mogla početi veoma dobrim transferom kada su u pitanju bh. fudbaleri, a ujedno bi za 22-godišnjeg defanzivca to bio i transfer karijere.

Anel Ahmedhodžić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine skupio 12 nastupa i postigao jedan pogodak.

Top Komentari

E.Car
Brentford je bolji izbor za tvoje napredovanje kao igrač, sigurno ćeš više prilike za igru imati kod njih nego u Atalanti. Politika im je da pokupe talente naprave od njih bolje igrača i prodaju u veće klubove za dobre pare. Želim ti svu sreću i da te zaobiđu povrede.
14 4
KIKSERI
Na kraju će završiti u nekom turskom kukuruzsporu
6 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi